CiU assegura que la Constitució europea implicarà un avenç per Europa i per Catalunya


  • Comparteix:

El senador Carles Gasòliba ha fet campanya pel 'sí' a Sant Cugat

El senador Carles Gasòliba ha fet campanya pel 'sí' a Sant Cugat

La Constitució europea és un important avenç en el procés de construcció d'una Europa que reconegui la diversitat cultural i lingüística de la Unió. Així s'ha expressat el senador de CiU, Carles Gasòliba, en un acte de la federació nacionalista a Sant Cugat que ha aplegat una cinquantena de persones.

Carles Gasòliba, senador de CiU i eurodiputat durant 18 anys, aposta decididament pel 'sí' en el referèndum sobre el tractat constitucional europeu. Gasòliba assegura que la Constitució europea significa una millora clara tant per Europa com per Catalunya.

En primer lloc, el senador de CiU considera que el tractat permetrà un major desenvolupament polític de la Unió Europea.

Carles Gasòliba

Per Europa, implica una millora del marc actual. Permet un desenvolupament polític tant a nivell interior com exterior, cosa que li mancava fins ara a la UE.


Com a exemples d'aquesta millora, Gasòliba ha citat la creació d'una política exterior europea o d'una política interior per controlar la immigració.

Pel que fa a Catalunya, el senador de CiU assegura que el tractat aposta per la 'unitat en la diversitat', i destaca el fet que la Carta de Drets Fonamentals de la UE garanteixi el respecte a la diversitat cultural i lingüística de la Unió.

Carles Gasòliba

El tractat fixa la 'unitat en la diversitat'. Garanteix el respecte i la protecció a les llengües i cultures, recollides en la Carta de Drets Fonamentals.


En aquest sentit, Gasòliba ha remarcat que la pressió de CiU ha aconseguit que el govern espanyol hagi sol·licitat oficialment que la llengua catalana estigui inclosa en el règim lingüístic de la UE i que Catalunya tingui representació a les institucions europees.

Malgrat això, Gasòliba ha recordat que el 'sí' de CiU és un 'sí crític', ja que per a la federació nacionalista el tractat constitucional no és una 'estació d'arribada', sinó un punt intermig que permet encara aspirar a anar més enllà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.