Els santcugatencs poden participar el portal 'constitució2005.net' que vol fomentar el debat davant el referèndum


  • Comparteix:

El portal permet fer preguntes a eurodiputats dels diferents partits

El portal permet fer preguntes a eurodiputats dels diferents partits

L'Ajuntament de Sant Cugat promou el portal de participació ciutadana 'constitució2005.net', que s'ha obert durant la campanya pel referèndum sobre la Constitució Europea. Amb aquesta iniciativa, es pretén fomentar el debat i sobretot animar als ciutadans a participar en aquesta consulta sobre el tractat europeu, convocada pel 20 de febrer.

'constitució2005.net' és un fòrum de debat internauta, plural i independent, des d'on els ciutadans i ciutadanes poden adreçar preguntes als eurodiputats catalans i espanyols, així com donar la seva opinió personal sobre el Tracta de la Unió Europea.

Aquest portal d'internet estarà obert durant tota la campanya pel referèndum sobre la Constitució europea, amb l'objectiu principal de fomentar el debat i la participació dels ciutadans i ciutadanes davant aquesta consulta.

Amb aquest objectiu, el president del Parlament europeu, Josep Borrell, els sotspresident, Aleix Vidal-Quadres, així com els eurodiputats del PSC, PP, CiU, ERC i IC-V, respondran les preguntes dels internautes catalans fins que es faci el referèndum europeu. D'aquesta manera, totes les preguntes i respostes es publicaran en línia al portal i es podran consultar per ordre cronològic i agrupades temàticament, i així els ciutadans podran conèixer al moment les posicions dels diferents partits polítics catalans i de la resta de l'Estat sobre aquest tema..

A més, també permet participar en l'Eurosondeig, per conèixer la intenció de vot dels internautes, així com respondre a l'Eurobaròmetre, un test de 20 preguntes de contingut europeu, que un cop contestades, donen el grau d'afinitat personal de cada ciutadà amb al Constitució Europea.

'constitució2005.net' és una iniciativa que ha engegat l'agència Europa Press en col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Parlament, la Comissió Europea, les quatre diputacions, així com 23 ajuntaments catalans, entre ells, el de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.