'Un llibre per al Senegal', un projecte solidari impulsat des de Sant Cugat


  • Comparteix:

Àngels Navarro i Diana Riba a Cugat.cat

Àngels Navarro i Diana Riba a Cugat.cat

La psicòloga i escriptora de literatura infantil Àngels Navarro demana la col·laboració dels santcugatencs en 'Un llibre per al Senegal', un projecte solidari que busca construir una biblioteca i portar 8.000 llibres a la població senegalesa de Palmarin. La iniciativa, impulsada per la fundació Lluís Llach i liderada per Navarro, compta amb la col·laboració d'un grup de 15 dones i la llibreria santcugatenca Pati de Llibres.

El principal objectiu del projecte és ajudar els nens i joves de Palmarin i les seves escoles. La comunitat no compta amb cap biblioteca i l'escola disposa de pocs llibres. Aquesta zona del Senegal encara està basada en la tradició oral i la literatura i la lectura són gairebé inexistents. 'Un llibre per al Senegal' pretén impulsar aquest hàbit i acostar els llibres a la seva població. La psicòloga i escriptora de literatura infantil santcugatenca Àngels Navarro lidera aquest projecte arrel d'un viatge a la zona.

Àngels Navarro

Quan ets allà et trobes amb les ganes d'aportar alguna cosa. En el meu cas el que tenia més a prop són les editorials i vaig pensar en portar llibres.


Palmarin els ha cedit un terreny per construir-hi una biblioteca que acollirà 6.000 llibres en francès. A més, recolliran 2.000 llibres més per a l'escola local. Un total de 8.000 llibres que s'enviaran des de Catalunya gràcies a les donacions de llibres usats i a la venda de punts de llibre i dibuixos solidaris.

Està previst que la biblioteca, que portarà el nom de Nelson Mandela, s'inauguri al març. Tothom que ho vulgui pot participar a través de donacions o portant llibres en francès al Pati de Llibres, al carrer Xerric, 22.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.