L'alcalde demana una segona residència pública per la gent gran de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els Bastoners de la Unió han actuat amb motiu de l'aniversari de la Residència i Casal de Gent Gran Sant Cugat

Els Bastoners de la Unió han actuat amb motiu de l'aniversari de la Residència i Casal de Gent Gran Sant Cugat

L'alcalde de Sant Cugat ha manifestat la necessitat que el govern de la Generalitat faci una segona residència pública per a gent gran a la nostra ciutat. Tot i que els centres privats que s'estan construint tindran un 20% de places de gestió pública, Lluís Recoder considera que la demanda és prou elevada com per fer necessària una nova residència de titularitat pública. Recoder ha fet aquestes declaracions durant la celebració del dotzè aniversari de la Residència i Centre de dia Sant Cugat.

Sant Cugat té actualment més de 7.000 persones majors de 65 anys, i només uns residència pública. Tot i que des de l'Ajuntament s'aposta per oferir els serveis necessaris perquè les persones que puguin, visquin a casa seva, algunes persones grans necessiten ingressar en una residència on se'ls pot oferir una millor atenció.

És per aquest motiu que, des del consistori s'ha apostat per acollir noves residències privades que ofertaran un 20% de places de gestió pública. Per a l'alcalde però, això és una solució només a l'espera que el govern català respongui a la demanda de fer una segona residència pública a la nostra ciutat.

Lluís Recoder

Sant Cugat té moltes persones grans, i hem de mirar que les que puguin i vulguin viure independentment ho puguin fer, però la demanda fa necessària una segona residència.


Així ho ha expressat Lluís Recoder durant els actes de celebració del 12è aniversari de la Residència, Centre de Dia i Casal de la Gent Gran de Sant Cugat, un equipament que compta amb 68 places de residència pública, 30 pel centre de dia, i més de 1.200 socis del casal.

Precisament, la presidenta del Casal de Gent Gran, Roser Asenci, ha aprofitat la celebració per demanar un altre casal que permeti absorvir la gran demanda actual.

Roser Asenci

fa falta un altre casal, perquè ens trobem els caps de setmana que hi ha menys transport públic i molta gent vindria però es queixen perquè està lluny.


De la seva banda, Alícia Puig, directora del centre, ha valorat molt positivament els 12 anys de convivència de la residència, el centre de dia i el casal en un mateix espai.

Alícia Puig

Hi ha gentgran a qui no li agrada veure gent malalta al seu costat, però un cop ho accepten, col·laboren molt, i hi ha molta gent de la residència que fa molta vida de casal.


Aquesta convivència s'ha fet evident, una vegada més, en els actes de celebració de l'aniversari, que han comptat amb la participació dels bastoners de la Unió, un concert a càrrec de la Coral del propi centre i una actuació del grup Espingari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.