Sant Cugat lidera l'augment de població procedent d'altres comarques


Temes relacionats

La ciutat, líder de fluxos migratoris positius en municipis de més de 20.000 habitants ( 2/oct/13)


  • Comparteix:

Les dades són de l'Idescat

Les dades són de l'Idescat

Sant Cugat és la ciutat del país que ha registrat un augment més elevat de població procedent d'altres comarques al 2013, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya. Les xifres indiquen que l'any passat la nostra ciutat va rebre 742 persones d'altres comarques, en un rànquing en què la segueixen Sabadell i Castelldefels.

A l'altre extrem, en la classificació de ciutats que més habitants va perdre per marxar a viure a una altra comarca, se situen Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Barcelona va perdre 3.116 ciutadans, mentre que Sant Cugat en va guanyar 742.

Les dades de l'Idescat apunten que els fluxos de migració entre comarques donen com a resultat un saldo positiu en 18 comarques. Les comarques de l'àmbit metropolità, excepte el Barcelonès, són les receptores de gran part dels moviments intercomarcals. Els majors saldos migratoris positius es troben a la nostra comarca - el Vallès Occidental - seguida del Maresme, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental.

Per tercer any consecutiu, ha disminuït la població que canvia de municipi de residència dins de Catalunya. El 2013, 247.034 persones van canviar de municipi dins el país, xifra que representa una baixada de l'1'7% en relació amb l'any anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.