Els Amics de la Unesco enceten un curs sobre cultura, la llibertat i la pau


  • Comparteix:

El cicle de conferències inclou un cinefòrum del film 'Demonstration' / Foto: Amics de la Unesco

El cicle de conferències inclou un cinefòrum del film 'Demonstration' / Foto: Amics de la Unesco

Els Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat engeguen aquest dimecres un nou cicle de conferències, que girarà al voltant de la cultura, la llibertat i la pau. El regidor de Cultura i historiador, Xavier Escura, inaugurarà el curs amb la xerrada 'Catalunya-Espanya: d'on venim i on anem', que tindrà lloc a les set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

El nou curs dels Amics de la Unesco es marca el repte enguany de contribuir a construir la pau en les ments dels homes i les dones. Per això, l'entitat ha programat tres xerrades durant l'octubre centrades en la conservació i millora del patrimoni cultural, social i humà i en l'exaltació dels valors de la pau. La primera té lloc aquest dimecres a càrrec de Xavier Escura, que reflexionarà sobre el passat, el present i el futur de Catalunya i l'encaix amb l'Estat espanyol.

Els Amics de la Unesco se sumen al Festival de Poesia, que enguany està dedicat al poeta Joan Vinyoli. Ho faran amb la presentació del poeta d'honor, que anirà a càrrec de Pep Sola amb la presentació de Joan Tres. L'acte serà el 15 d'octubre i hi col·labora Òmnium Cultural.

Finalment, el 29 d'octubre es projectarà el documental 'Demonstration', que precedirà una sessió de cinefòrum. El film, dirigit per Víctor Kossakovsky, enllaça les protestes massives del 2012 amb la representació del ballet 'Don Quixot' al Teatre del Liceu. 32 estudiants del màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) van participar en la seva elaboració.

Totes les activitats tenen lloc a les set de la tarda a l'ANC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.