El Whatsapp, clau en una sentència sobre un conflicte laboral a Sant Cugat


  • Comparteix:

La clau del cas ha estat l'aplicació per a telèfons intel·ligents / Foto: ACN

La clau del cas ha estat l'aplicació per a telèfons intel·ligents / Foto: ACN

Un matrimoni de San Cugat haurà d'indemnitzar la seva antiga dona de fer feines amb 5.355 euros per acomiadament improcedent, ha informat Efe aquest dimecres. Gràcies als missatges de l'aplicació Whatsapp, la jutgessa encarregada del cas ha comprovat que la causa per la qual la parella va prendre aquesta decisió va ser que l'empleada tenia un embaràs de risc que la va obligar a faltar a la feina.

L'afectada, que va treballar al domicili santcugatenc des de novembre de 2007 fins al juliol d'enguany, va presentar una demanda fa pocs mesos. La jutgessa encarregada del cas, del jutjat social número 2 de Terrassa, reconeix que el matrimoni va acomiadar-la sabent que tenia un embaràs complicat que l'obligava a fer visites periòdiques al seu metge, un fet que la parella acceptava segons les converses de Whatsapp que es van intercanviar.

El matrimoni, de la seva banda, va negar que hagués despatxat la demandant per la seva situació d'embaràs i va al·legar que ella havia abandonat la feina després de reiterades faltes de respecte i d'incomplir les seves obligacions laborals. La jutgessa, finalment, ha donat credibilitat a la versió de l'acomiadada d'acord amb els missatges electrònics que va intercanviar amb ells i que va aportar en la seva acusació. En aquests text, diu la sentència, la dona no diu en cap moment que vulgui deixar la feina, fet que la col·locaria en una situació 'insostenible'.

La jutgessa reconeix que l'acomiadament hauria de declarar-se nul d'acord amb la legislació que protegeix les dones en el mercat de treball, però substitueix la seva readmissió per una indemnització amb la voluntat de 'protegir la intimitat familiar dels ocupadors'.

Així, els demandats hauran d'indemnitzar la seva extreballadora amb 45 dies de sou per any treballat fins al 2012, quan va canviar la legislació laboral, i amb 33 dies per la resta d'anys que va estar contractada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.