Una reflexió sobre la violència de gènere arriba al claustró amb la mostra 'Amor?'


  • Comparteix:

Imatge d'un dels plafons de l'exposició

Imatge d'un dels plafons de l'exposició

La coeducació com a solució a la xacra de la violència de gènere és la proposta de l'exposició 'Amor?', que s'inaugura aquest dimarts al claustró del Museu-Monestir a un quart de set del vespre, en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La mostra és una producció de l'Escola d'Art d'Oviedo i l'Ajuntament de Gijón, i estarà oberta fins al 14 de desembre. 'Amor?' exhibeix obres d'artistes que reflexionen sobre les diferents formes de violència en aquest àmbit.

L'Escola d'Art d'Oviedo i l’Ajuntament de Gijón van tenir la iniciativa fa 10 anys de reunir 70 artistes gràfics de l'Estat espanyol per fer una gran exposició contra la violència de gènere. 'Amor?' fa una selecció d’aquests 70 originals i proposa un recorregut de descoberta per reflexionar al voltant de les diferents formes violència, des de les causes i mites que la sustenten fins als comportaments i conseqüències que comporta amb l'objectiu d'eradicar-la. Algunes de les imatges són d’Enric Jardí, Ana Hevia, Forma/04, Juan Jareño, Trisquel i Peret.

'Amor?' té sis plafons que descriuen diferents maneres d'exercir la violència sobre les dones i els subterfugis dels maltractadors per dominar-les. També mostra les falses creences i els valors tramesos a partir de la idea d'un amor que justifica la violència i que és viscut des de l'imaginari d'un romanticisme que vincula l'amor a la possessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.