Detenen un santcugatenc per falsificar documentació per obtenir préstecs


  • Comparteix:

La Guàrdia Civil ha fet la detenció / Foto: Flikr

La Guàrdia Civil ha fet la detenció / Foto: Flikr

La Guàrdia Civil ha detingut a la ciutat un santcugatenc membre del consell d'administració d'un grup de clíniques odontològiques per presumpta falsificació de contractes i factures per obtenir finançament i crèdits. El cos policial espanyol ha detingut un segon home a Santa Perpètua i imputat un tercer, a Barcelona, l'exsecretari d'organització d'UDC Vicenç Gavaldà.

La investigació es va iniciar a partir de la denúncia d'un soci i membre del consell d'administració contra altres membres del grup. La Guàrdia Civil va determinar que els tres implicats havien fet anotacions comptables falses per incrementar el patrimoni de la societat i semblar més solvents amb l'objectiu d'enganyar la resta d'accionistes i futurs inversors. Així van aconseguir un préstec d'1,5 milions de l'Institut Català de Finances (ICF).

Aquest préstec es va justificar mitjançant factures falses de proveïdors i contractes de compra i traspàs de clínica també falsos. Per obtenir aquests diners, els gestors de la societat van presentar factures, contractes i pagarés falsos. Aquestes irregularitats no van ser detectades per l'ICF, segons la Guàrdia Civil.

El grup de clíniques té establiments a Barcelona, Tarragona, Girona, Osca i Santander. El grup de Delictes Econòmics i Tecnològics de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya va iniciar la investigació, denominada 'Operació Dentar', el setembre passat sota coordinació del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona.

Els investigadors han fet entrades i registres a Santa Perpètua de la Mogoda i Sant Cugat, on van incautar documentació relacionada amb el cas i on van detenir els homes, veïns d'aquestes localitats. Posteriorment, es va procedir a la imputació del tercer implicat, el barceloní i exsecretari d'organització d'UDC Vicenç Gavaldà, segons publica el diari 'Ara'. Gavaldà compleix condemna pel 'Cas Pallerols'.

A tots ells se'ls imputa la presumpta comissió d'un delicte societari, així com un delicte de falsedat documental i apropiació indeguda. D'altra bada, la Delegació Especial de l'Agència Estatal d'Administració Tributària de Catalunya, investiga la presumpta comissió de dos delictes fiscals, comesos el 2009 i el 2010. Actualment aquesta societat està en concurs de creditors i presentava un dèficit de 9,5 milions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.