Sant Cugat, tercera ciutat de la comarca amb més actuacions tramitades pel Síndic


Temes relacionats

El Síndic reclama a l'AMB que assumeixi les expropiacions de zones verdes (17/des/14)

El Síndic de Greuges de Catalunya atén queixes d'incivisime i mobilitat ( 4/feb/14)


  • Comparteix:

El Síndic ha presentat l'informe al Parlament

El Síndic ha presentat l'informe al Parlament

Sant Cugat és el tercer municipi del Vallès Occidental amb més actuacions tramitades el 2014 pel Síndic de Greuges de Catalunya amb 289 accions. L'informe anual presentat aquest dijous al Parlament situa la nostra localitat per darrere de Terrassa i Sabadell. Del total d'actuacions, 182 són queixes i 107 són consultes.

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha presentat l'informe anual que recull, entre d'altres punts, el nombre de queixes i consultes tramitades el 2014 al conjunt del país. Amb relació al Vallès Occidental, les cocapitals Terrassa i i Sabadell apareixen al capdavant del rànquing amb 619 i 484 actuacions. En tercer lloc se situa Sant Cugat amb 289 accions tramitades, la majoria d'elles queixes (182). La resta són consultes (107). Al conjunt de la comarca es van cursar 2.645 actuacions, 1.571 queixes i 1.074 consultes.

Visita del Síndic a Sant Cugat
El Síndic català fa un desplaçament anual a totes les ciutats del país. La visita a la nostra localitat va ser just ara fa un any, a la Casa de Cultura, on l'oficina de Rafael Ribó va tramitar en un sol dia 19 actuacions. 13 van ser queixes i sis, consultes. Juntament amb Rubí, Sant Cugat és la ciutat que més actuacions va fer arribar a l'oficina mòbil del Síndic en un sol dia després de Castellar, amb 20.

De les 19 actuacions tramitades a l'oficina mòbil del Síndic, dues ja tenen resolució. Una d'elles va acceptar-se per part de l'Ajuntament, la referent a la queixa d'una comunitat de veïns que estava disconforme amb la manca de resposta de l'administració amb relació a diverses denúncies per les molèsties d'una xemeneia.

En un altra resolució, l'oficina està a l'espera que el consistori indiqui quines mesures ha adoptat per solucionar les molèsties que pateixen els veïns de Sant Domènec i Volpelleres per actituds incíviques al camp de futbol Víctor Català.

Zones verdes
El desembre passat, el Síndic català va referir-se a Sant Cugat quan va reclamar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que assumís les indemnitzacions de les expropiacions de les zones verdes del PGM de 1976. Ribó es feia ressò de la queixa d'ajuntaments com el de Sant Cugat, que van exposar que no podien fer-se càrrec de les indemnitzacions corresponents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.