La campanya Som Aigua fa parada a la ciutat per conscienciar els santcugatencs


  • Comparteix:

La festa Som Aigua ha atret els infants amb diverses activitats i tallers

La festa Som Aigua ha atret els infants amb diverses activitats i tallers

La campanya Som Aigua ha conscienciat els santcugatencs aquest diumenge al parc de la Pollancreda amb un ampli ventall d'activitats que ha atret un públic de totes les edats. La iniciativa, que ja ha passat per diversos municipis, ha recordat que cal fer un ús coherent d'aquest bé, al qual 800 milions de persones no poden accedir.

Després de passar per poblacions com el Prat de Llobregat i Rubí, la campanya Som Aigua ha aterrat aquest diumenge a Sant Cugat amb una festa per a tots els públics. Els infants han participat en un mural col·lectiu que s'ha dibuixat al parc, que també ha acollit un espectacle de circ. La presència a la ciutat de la campanya, que està organitzada per Enginyeria Sense Fronteres i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ha servit per conscienciar petits i grans sobre l'ús i el consum de l'aigua.

El membre d'Enginyeria Sense Fronteres, Moisès Subirana, ha recordat que la manca d'accés a l'aigua potable no és només una vulneració dels drets humans al Tercer Món, sinó que també hi ha casos a Catalunya.

Moisès Subirana

Gairebé 800 milions de persones no tenen accés a l'aigua, i una de cada tres no té accés a un sanejament adequat. A casa nostra ens trobem amb molts reptes, polítiques públiques mercantilitzades que fan que hi hagi pobresa energètica i talls d'aigua.


El projecte també serveix per fer arribar a la ciutadania les tasques que emprenen els ajuntaments catalans en aquesta matèria. De fet, Subirana ha qualificat l'acció humanitària municipal d'imprescindible.

Moisès Subirana

La cooperació dels municipis a àmbit internacional en aigua i sanejament és essencial. Són els municipis els que presten el servei d'aigua i sanejament a la seva població, qui millor que ells per establir relacions de solidaritat perquè l'aigua sigui un dret humà.


A Sant Cugat la jornada, que té la col·laboració de l'Ajuntament, ha inclòs una exposició sobre l'acció humanitària que duu a terme el consistori al municipi bolivià de Tarija, i una projecció on persones bolivianes residents a la ciutat han explicat les seves vivències. L'acte ha aplegat una cinquantena de veïns, atrets per les activitats adreçades als més menuts. L'espectacle de circ ha posat la nota final a la jornada, que arribarà a altres municipis catalans durant l'any.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.