Sant Cugat se suma a la campanya per l'ús del 'punt CAT' a Internet


  • Comparteix:

Ràdio Sant Cugat també s'afegeix a l'exigència d'un domini pels Països Catalans.

Ràdio Sant Cugat també s'afegeix a l'exigència d'un domini pels Països Catalans.

Sant Cugat s'ha adherit a la campanya per crear un nou domini d'internet amb la denominació 'punt CAT' que reforci la identitat de la comunitat catalanoparlant a la xarxa. L'associació que ha demanat la creació del nou domini compta ja amb més de 52.000 adhesions de particulars i gairebé 2.000 d'entitats i empreses.

L'Associació puntCAT està tramitant davant l'ICANN, l'organisme internacional que gestiona els noms de primer nivell d'internet, que puguin existir adreces d'internet acabades en "punt CAT", de la mateixa forma que actualment s'utilitzen terminacions com "punt COM", "punt ORG" o "punt ES". Segons la regidora de comunicació Marta Subirà, aquest nou domini permetria diferenciar la identitat de la comunitat d'internautes de parla catalana, que és prou nombrosa:

Marta Subirà

En la mesura que internet influeix cada cop més, es fa més evident la necessitat que la comunitat catalana tingui una presència que la representi


Des d'Esquerra Republicana, com a promotors d'aquesta moció, han recomanat a totes les entitats santcugatenques que se sumin a aquesta iniciativa. Escoltem la proposta del tinent d'alcalde d'Afers Interdepartamentals, Eduard Pomar:

Eduard Pomar

L'Ajuntament ha d'estar al costat de les iniciatives ciutadanes


La moció, que també permetria que l'Ajuntament utilitzi l'adreça "santcugat PUNT cat" si s'aprova el nou domini, ha rebut el suport de tots els partits muncipals, excepte el Partit Popular.

Les entitats o persones que a títol individual volen sumar-se a aquesta campanya ho poden fer a través de la plana web puntCAT.org.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.