La Comissió de Gitanes, distingida amb un Premi Ciutat de Sant Cugat


Temes relacionats

El Carnaval s'acomiada de Sant Cugat amb la voluntat de repetir format (19/feb/15)


  • Comparteix:

La Comissió de Gitanes aconsegueix un Premi Ciutat de Sant Cugat després que el Carnaval passat aglutinés 124 parelles a la plaça d'Octavià. El jurat del certamen ha reconegut el foment del coneixement, ensenyament i pràctica de la cultura popular en tots els estrats de la societat santcugatenca que duu a terme aquesta entitat.

La Comissió de Gitanes va néixer el 2007 amb l'objectiu de recuperar el Ball de Gitanes de Sant Cugat. Així, el ball comença el dissabte de Carnaval amb diverses cercaviles per tota la ciutat, que es troben a la plaça de Sant Pere, on se celebra un esmorzar de germanor. Acabat l'àpat, tots els dansaires es col·loquen en fila per arribar fins a la plaça d'Octavià i allà fer el Ball de Gitanes.

La Comissió del Ball de Gitanes han tingut un record per a la Comissió de Carnaval i per a l'antiga Promotora de Festes Locals (Profeslo), responsables inicials de l'organització del Carnaval. Una de les membres de la Comissió del Ball de Gitanes, Lali Mateu, ha reivindicat de nou la necessitat que les entitats disposin d'un espai polivalent per reunir-se, treballar i assajar.

Lali Mateu

Amb aquest premi se'ns plantegen nous reptes i sobretot la necessitat que les entitats disposin d'un espai d'assaig, reunió i punt de trobada. Si no, on deixarem aquest premi?


El Ball de Gitanes és original de les ballades que feien els gitanos als casaments. A banda de a Sant Cugat també és una tradició que es practica a la zona del Vallès, tot i que a cada ciutat té la seva singularitat. El Ball de Gitanes està format per peces curtes i es caracteritza per mostrar una dansa animada i àgil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.