La conferència 'El color de les estrelles', avui amb l'AASCV


  • Comparteix:

L'observatori espacial va ser llançat a l'espai per l'Agència Espacial Europea al 2013

L'observatori espacial va ser llançat a l'espai per l'Agència Espacial Europea al 2013

L'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV) convida aquest dijous la doctora en Física i membre de la missió espacial Gaia, Carme Jordi Nebot, que impartirà la conferència 'El color de les estrelles'. L'acte tindrà lloc al Museu del Monestir a les vuit del vespre. L'entrada és lliure i gratuïta.

Carme Jordi Nebot és doctora en Física per la Universitat de Barcelona (UB) i professora del departament d'Astronomia i Meteorologia de la mateixa universitat. A més, és membre de l'Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB) i de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

La seva investigació gira entorn la caracterització física d'estrelles i ha participat en missions espacials com Hipparcos i Integral de l'Agència Espacial Europea (ESA). Actualment, participa en el projecte Gaia com a membre del Gaia Science Team, l'òrgan científic assessor per a aquesta missió que ajudarà a crear un catàleg astronòmic en 3D d'aproximadament 1.000 milions d'estrelles, aproximadament l'1% de les estrelles de la Via Làctia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.