El govern local vol un nou mapa escolar que garanteixi la proximitat


  • Comparteix:

Exterior d'una de les 11 escoles que hi ha a Sant Cugat / Foto: Santcugat.cat

Exterior d'una de les 11 escoles que hi ha a Sant Cugat / Foto: Santcugat.cat

L'equip de govern veu necessari buscar noves fórmules de mapa escolar per reforçar el criteri de proximitat que amb la llei actual 'no es compleix'. La regidora d'Educació, Esther Salat, considera que la divisió actual de la ciutat no dóna resposta a les necessitats de les famílies. Salat ha explicat, d'altra banda, que l'augment de ràtios anunciat per la Generalitat i el nou 'curs bolet' a l'escola Pins del Vallès no solucionen la problemàtica del barri de Can Mates.

La titular d'Educació a l'Ajuntament ha explicat que s'ha d'obrir un debat per trobar una solució a les zones escolars de Sant Cugat per conservar l'escola de proximitat.

Esther Salat

La zonificació, que va ser imposada, tal com està ara, ens divideix la ciutat en dos i realment no dóna resposta a Sant Cugat i, per tant, s'ha de buscar una altra fórmula per poder conservar l'escola de proximitat, perquè ara mateix aquest criteri no es compleix.


Salat ha explicat que incrementar les places públiques amb un nou grup a P3 de l'escola Pins del Vallès i augmentar les ràtios a tots els centres no soluciona la majoria de casos de famílies que viuen a l'entorn de l'escola Turó de Can Mates, on actualment hi ha una demanda superior a altres zones. En canvi, per la regidora sí que seria una bona opció per a les famílies que havien sol·licitat anar a L'Olivera i el Collserola.

Salat ha volgut deixar clar que l'equip de govern està treballant per trobar una solució per aquestes famílies i ha mostrat així la seva preocupació.

Esther Salat

Ja tenim clar que aquesta primera situació no dóna resposta a la gent que viu a l'entorn del Turó de Can Mates. Volem donar el missatge que estem treballant, que no és una opció tancada, que ens preocupa la situació de les famílies i estem al seu costat.


El govern local considera que Sant Cugat necessitarà, en els propers anys, solucions per a l'increment de la demanda a l'escola pública. En aquest sentit, Salat ha obert la porta a diferents propostes: una nova escola o augmentar la capacitat d'altres ja existents.

De fet, el 2007 ja es va alertar de la necessitat d'una dotzena escola pública a Sant Cugat, però dos anys més tard els terrenys reservats per aquest centre d'infantil i primària es van destinar per al nou institut Leonardo da Vinci, i el projecte d'una nova escola per a Sant Cugat va caure de les previsions de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.