'La Tarda' viu avui la Festa del Corpus a la Garriga


  • Comparteix:

Imatge d'una catifa del Corpus de la Garriga / Foto: ACN

Imatge d'una catifa del Corpus de la Garriga / Foto: ACN

El magazín 'La Tarda', coproduït per Cugat.cat per a La Xarxa amb la col·laboració d'emissores de tot el territori, es trasllada aquest divendres a la Garriga des d'on s'emetran les tres hores del programa. La ciutat vallesana acull la tradició de les catifes florals o 'enramades' que protagonitzaran l'espai conduït per Laura Alcalde i l'equip de Ràdio Silenci. El magazin s'emet de quatre a set de la tarda.

El costum de guarnir els carrers amb flors i altres elements vegetals es remunta a l'època romana. La tradició cristiana va afegir a la celebració de la primavera la veneració del sagrament de l'eucaristia, i així és com la festa ha arribat a l'actualitat.

Declarat Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional, el Corpus és a la Garriga tot un esdeveniment que enguany omplirà fins a 29 carrers de la vila amb 240.000 clavells i altres motius vegetals, i que incorpora moltes altres activitats.

La presentadora de 'La Tarda', Laura Alcalde, i la periodista de Ràdio Silenci Andrea Ramos parlaran d'aquests temes en un espai que tindrà com a convidats el president de l'Associació Cultural Corpus la Garriga, Enric Marata; i l'historiador Joan Garriga. També conversaran amb la professora de l'escola d'art i disseny EMAD, Innocència Maza, sobre l'exposició i el concurs de cartells de Corpus i també escoltaran el disc del 'Corpus Imaginari', editat amb motiu de la festa. El programa es completarà amb més música amb les actuacions en directe de Mimesotas i The Crab Apples.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.