Una alumna del Pla i Farreras guanya el primer premi d''Aquí hi ha Química'


  • Comparteix:

La guanyadora, la segona per l'esquerra / Foto: Clipmedia

La guanyadora, la segona per l'esquerra / Foto: Clipmedia

L'estudiant de batxillerat de l'institut Pla i Farreras Ana Boixeda ha guanyat el primer premi del concurs 'Aquí hi ha Química' que organitzen Institut Químic de Sarrià (IQS) i la companyia BASF. Amb el vídeo 'La meva vida és química', l'alumna ha aconseguit una beca per l'import total per cursar el primer any del Grau en Química o Enginyeria Química a l'IQS.

IQS i BASF van lliurar els premis de la primera edició del concurs 'Aquí hi ha Química', dirigit a estudiants de batxillerat i organitzat per promoure les vocacions científiques en l'àrea de Química.

El vídeo guanyador, a càrrec d'Ana Boixeda, mostra d'una manera amena els diferents processos químics que formen part de l'activitat de la nostra vida diària i que s'han convertit en imprescindibles per a la societat actual. El jurat, integrat per professors d'IQS i experts en Química de BASF, ha tingut en compte la correcció i la profunditat científica, així com la rellevància social, l'originalitat del contingut i la creativitat de la presentació del vídeo.

A més l'Institut Joaquima Pla i Farreras va obtenir 3.000 euros destinats a equipament escolar. El professor col·laborador, Antoni Aparicio Llurba, que va donar suport a l'alumna en l'elaboració del vídeo, podrà gaudir d'un viatge als Estats Units per a dues persones per visitar, de forma guiada, el Massachusetts Institute of Technology (MIT).

En el concurs, hi han participat estudiants de primer i de segon de batxillerat de tot l'Estat espanyol. Els 57 vídeos seleccionats que han complert amb els requisits del concurs es troben disponibles a aquihihaquimica.com




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.