Sant Cugat participa en tres projectes europeus d'eficiència energètica


  • Comparteix:

El Living Lab de la biblioteca de Volpelleres és un projecte 'smart' de la ciutat

El Living Lab de la biblioteca de Volpelleres és un projecte 'smart' de la ciutat

Sant Cugat treballa en tres projectes europeus que cerquen l'eficiència energètica amb l'aplicació de tecnologia. L'Ajuntament ha aprofitat l'Smart City Expo Congress per donar a conèixer el seu paper en aquests projectes finançats per la Comissió Europea i per presentar el Living Lab de la biblioteca de Volpelleres. Dues delegacions internacionals provinents del Japó i el Quebec visitaran aquest divendres Sant Cugat per conèixer de primera mà els projectes 'smart' que s'impulsen a la ciutat.

El director de l'Àmbit de Qualitat Urbana del consistori, Víctor Martínez, ha explicat a Cugat.cat que l'estratègia 'smart' de Sant Cugat és aconseguir que els serveis i les prestacions del municipi siguin més eficients mentre es millora la qualitat de vida dels santcugatencs.

Víctor Martínez

L'estratègia és assolir els objectius de sostenibilitat que ens vénen marcats al mateix temps que millorem la qualitat de vida del ciutadans i fem més eficients els serveis i les prestacions de la ciutat involucrant els santcugatencs.


Actualment Sant Cugat forma part de tres programes pilot:

Optimus
Sant Cugat és ciutat pilot juntament amb Savona i Zaanstad d'aquest projecte té com a objectiu dur a terme actuacions encaminades a millorar l'eficiència energètica dels edificis. Amb el desenvolupament d'una plataforma tecnològica, es recullen dades obertes com la predicció meteorològica, l'ocupació i l'ús de l'edifici, el perfil energètic dels edificis,els preus de l'energia i la producció d'energia renovable de la infraestructura. Les dades s'integren i amb l'ús de l'anàlisi semàntic s'elaboren plans d'acció que permetran al gestor energètic de l'edifici optimitzar l'ús de l'energia. Les proves a la ciutat s'estan fent a l'Ajuntament i al Teatre-Auditori.

Roadmaps for energy
Aquest pla vol establir el full de ruta per impulsar solucions energètiques innovadores als municipis fins al 2050. Els àmbits d'actuació són l'espai urbà i els edificis des del punt de vista de l'eficiència energètica. Aquest projecte permetrà definir els objectius estratègics de la ciutat fins al 2050 i establir les accions i els projectes a emprendre per assolir-los al mateix temps que es genera ocupació.

NewTrend
La voluntat del projecte és promoure la rehabilitació energètica d'edificis públics, involucrant tots els agents i seguint criteris d'eficiència energètica i incrementant l'ús d'energies renovables. Es treballa a partir d'una plataforma integrada i participativa que fomenta la col·laboració entre les parts. Sant Cugat és ciutat pilot amb Budapest i Hèlsinki.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.