Sant Cugat ja disposa del parc verd urbà més gran de Catalunya


  • Comparteix:

Milers de santcugatencs han assistit aquest diumenge als actes d'inauguració del nou parc del Turó de Can Mates. El nou espai disposa de 21 hectàrees que tripliquen l'actual superfície del Parc Central i li donen continuïtat convertint-lo en el parc urbà més gran de Catalunya. El nou parc disposa de zones esportives, 'àrees de jocs infantil, zones de pícnic, horts urbans i un mirador, entre d'altres.

En total són 28 hectàrees que van des del Parc Central fins la Masia de Can Rabella. En aquesta superfície, s'hi han plantat 10.651 arbres d'espècies mediterrànies com alzines, pins o roures que tenen l'objectiu de reproduir un fragment de Collserola al bell mig de Sant Cugat.

Així ho ha destacat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha remarcat el caràcter sostenible del nou parc i la voluntat que estigui a l'abast de totes les persones.

Lluís Recoder

És un parc que tots ens en podem sentir molt orgullosos. És molt gran i és molt sostenible. És un gran pulmó i una contribució de Sant Cugat al medi ambient global


Recoder ha remarcat també que amb aquest nou parc i amb els nous barris de Can Mates i Vullpalleres es tanca definitivament el creixement de Sant Cugat molt per sota del que preveia el Pla General Metropolità del 1976. En aquest sentit, ha assegurat que els santcugatencs poden estar orgullosos d'un model de creixement fet a la mida de les persones.

Lluís Recoder

Els dos nous barris de Vulpalleres i Can Matas tanquen aquest creixement de la ciutat que, segons el PGM, podia arribar als 200.000 habitants, i no arribarem ni a la meitat


Els actes d'inauguració del nou Parc del Turó Can Mates han estat amenitzats per una xocolatada i un espectacle d'animació infantil. A més, també han servit per lliurar les claus de part dels 21 horts urbans que s'han habilitat al costat de la Masia de Can Rabella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.