Els Mossos dediquen el calendari solidari a l'Alzheimer per segon any


  • Comparteix:

Presentació del calendari 2016 dels Mossos d'Esquadra / Foto: Localpres

Presentació del calendari 2016 dels Mossos d'Esquadra / Foto: Localpres

Els Mossos d'Esquadra i la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC) han unit esforços per segon any consecutiu en el calendari solidari del cos policial. L'objectiu de la iniciativa és potenciar els valors de servei, implicació i proximitat de la policia nacional amb la societat, especialment amb els col·lectius més vulnerables.

El calendari recull fotografies en blanc i negre que mostren la complicitat entre agents del cos dels Mossos d'Esquadra i persones que tenen Alzheimer. La presidenta de l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer (AFA-Vallès Occidental) Anna Fitó ha posat en valor la tasca dels agents de seguretat amb les persones que tenen demència.

Anna Fitó

Els Mossos tenen una feina molt important perquè les persones que tenen Alzheimer sovint poden necessitar el suport i l'ajuda dels cossos de seguretat.


En aquest context, els Mossos han creat amb la col·laboració de la FAFAC una guia d'assistència adreçada als agents que recull consells bàsics sobre com actuar i comunicar-se amb persones afectades per Alzheimer. L'inspector en cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, Jordi Hosta, ha destacat la feina de proximitat que fa el cos.

Jordi Hosta

Amb aquest calendari destaquem el valor de la proximitat de la policia de la Generalitat, coneixent la realitat social i destacant l'arrelament que fem al territori a més de detectar les possibles necessitats dels ciutadans.


El calendari té un preu de 10 euros i es pot adquirir fins l'1 de març a diversos comerços i a l'oficina que la delegació local de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFAVO) té a la Casa de Cultura.

Els beneficis íntegres que s'aconsegueixin amb la venda del calendari es destinaran a les entitats que treballen amb persones que tenen Alzheimer. Enguany l'objectiu és superar els 70.000 euros que es van aconseguir l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.