Detencions a Sant Cugat, Sitges i Barcelona per desviar diners de centres d'atenció a persones dependents


  • Comparteix:

La Guàrdia Civil ha fet la detenció / Foto: Flikr

La Guàrdia Civil ha fet la detenció / Foto: Flikr

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts cinc persones a Sant Cugat, Sitges i Barcelona acusades de pertànyer a un grup criminal dedicat a presentar-se, mitjançant un entramat empresarial, a concursos públics d'ajuntaments i comunitats autònomes per a l'atenció de persones dependents i gent gran. El frau, consistent a cobrar els diners i desentendre's de les obligacions, s'hauria fet a través de franquícies de la societat Grup BB Serveis a tot l'Estat espanyol controlades des de Barcelona. Els agents sospiten que les empreses deuen 34,6 milions a bancs, proveïdors i treballadors i haurien perjudicat, des de 2010, més de 2.000 treballadors i 750 usuaris, que s'haurien quedat sense assistència.

La investigació va començar arran d'una querella contra els administradors de les societats Institut Geriàtric Fènix, Grup BB Serveis i Assistència Global Centre, que tenien empreses franquiciades amb les quals optaven als concursos. L'operació 'Halley' ha efectuat aquest dimarts set registres domiciliaris i d'empreses, en què s'ha intervingut diversa documentació, a més de vehicles de gamma alta, diners en efectiu i altres béns de luxe.

Segons la Guàrdia Civil, els arrestats cobraven els diners i no pagaven a la Seguretat Social, a Hisenda ni tampoc el sou als treballadors. Els detinguts estan acusats dels presumptes delictes contra el dret dels treballadors, apropiació indeguda, alçament de béns i delicte societari. Les empreses franquiciades per tot l'Estat espantol pertanyien al Grup BB Serveis. Una vegada aquestes obtenien els contractes, deixaven de pagar els tributs i els sous als empleats.

L'entramat empresarial, present a l'Estat i en paradisos fiscals, tenia l'objectiu d'amagar les identitats reals de les persones que gestionaven les societats i que posaven testaferros al capdavant. Fins i tot, un d'ells tenia al seu nom més de 200 empreses, mentre que altres administradors van estar implicats en el cas Método3.

D'altra banda, hi ha una plataforma sorgida de la mala gestió de les empreses del Grup BB Serveis que van perdre els seus llocs de treball com a conseqüència d'un ERO il·legal el 2012, quan alguns d'ells ja feia dos anys que no cobraven.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.