Prohibit fer foc al bosc sense autorització fins al 15 d'octubre


  • Comparteix:

Cartell de l'anunci / Foto: Web de l'Ajuntament

Cartell de l'anunci / Foto: Web de l'Ajuntament

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural prohibeix fer foc entre aquest dimarts i el 15 d'octubre al bosc sense autorització. La mesura vol evitar situacions que puguin suposar un risc d'incendis forestals.

La norma estableix que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del departament d'Agricultura.

Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. En les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc, llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Sol·licitud d'autorització
Si, tot i això, hi ha la necessitat de fer foc, cal presentar la sol·licitud d'autorització amb un mínim de 10 dies d'antel·lació on consti el telèfon mòbil (obligatori) i l'adreça del correu electrònic on enviar l'autorització o la denegació.

En el cas de comunicació de crema, el número de telèfon mòbil és obligatori per poder enviar el avisos d'alertes.

En el cas de que l'activitat hagi estat autoritzada, la persona que la realitza haurà de complir totes les condicions genèriques i específiques que consten en l'autorització. Una de les condicions és dur el telèfon mòbil que s'ha fet constar a la sol·licitud, per rebre les actualitzacions del pla Alfa (nivells de risc d'incendi) mitjançant les quals es poden anul·lar els permisos i també, lògicament, per trucar al 112 en cas d'emergència.

Es considera terreny forestal
- Sòls rústics poblats d'espècies arbòries o arbustives, de matolls i d'herbes.
- Erms situats en els límits dels boscos que siguin necessaris per a la protecció d'aquests.
- Erms que, per les seves característiques, siguin adequats per a l'aforestació o la reforestació.
- Prats de regeneració natural, aiguamolls, rasos poblats anteriorment i transformats sense l'autorització corresponent i les pistes i els camins forestals.
- Es consideren terrenys forestals temporals, amb una durada mínima del torn de l'espècie, els terrenys agrícoles que circumstancialment són objecte d'explotació forestal amb espècies de creixement ràpid.

Totes aquelles activitats que comportin fer foc i que es vulguin fer en l'àmbit del Parc de Collserola necessitaran també l'autorització d'aquest òrgan gestor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.