Sant Cugat ha concedit 945 de les 1.120 beques menjador sol·licitades des de l'inici de curs


  • Comparteix:

Sant Cugat ha atorgat 945 beques menjador de les 1.120 que s'han sol·licitat des del setembre. Es tracta d'una xifra que pot canviar fins a final de curs, ja que la convocatòria per demanar els ajuts és oberta. L'Ajuntament destina a aquestes beques 400.000 euros per ajudes als 11 centres d'ensenyament de primària i a les vuit escoles bressol municipals, un import que complementa les beques que s'aproven al Consell Comarcal.

Són dades que ha confirmat aquest dimecres a la seu del consell l'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, en l'acte de presentació d'un ajut extraordinari de 200.000 euros de l'òrgan provincial per cobrir les sol·licituds de beques menjador al Vallès Occidental. Pel que fa a Sant Cugat, Conesa ha explicat que des del consistori es vol satisfer al màxim la demanda de beques menjador.

Mercè Conesa

És una prioritat. Fem una millora a les beques que s'aproven al Consell Comarcal. Intentem que cap família quedi desatesa en les beques menjador.


Conesa ha subratllat que 'el tipus de família de Sant Cugat té particularitats' per la quantitat de famílies nombroses que hi ha a la ciutat, que fa que hi hagi més infants que es puguin beneficiar de les ajudes.

Les beques menjador a la comarca
El Vallès Occidental és una de les comarques que més atenció rep de la Diputació en beques menjador. Conesa ha explicat que, juntament amb el Baix Llobregat, és una comarca on 'aquesta qüestió ha estat especialment delicada, pel nombre d'habitants i per la població en edat escolar'. La Diputació ha cobert el finançament d'aquests ajuts a la comarca amb 820.000 euros entre 2012 i 2015. A tota la demarcació es destinen 4,6 milions.

Més enllà dels ajuts extraordinaris, l'ens supramunicipal també disposa d'un programa complementari de cohesió social que es va atorgar el 2015 xifrat en 25 milions destinat a l'alimentació infantil, la higiene i la lactància. En paral·lel, hi ha els ajuts de l'Àrea d'Atenció a les Persones destinats a finançar els serveis socials municipals de la demarcació -excepte Barcelona ciutat- amb 11 milions repartits entre el 2015 i 2016. Finalment, també existeix un fons de prestació de suport al servei de menjador destinat exclusivament a escoles bressol i xifrat en 1,5 milions que es van lliurar l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.