Càritas dóna veu al Sant Cugat més vulnerable al seu 50è aniversari


  • Comparteix:

Càritas Sant Cugat ha celebrat aquest dissabte el seu 50è aniversari per recordar que a la ciutat més rica de Catalunya hi ha 800 famílies en situació vulnerable que recorren a l'entitat per poder-se alimentar. Voluntaris, usuaris, membres de la comunitat parroquial i d'altres delegacions han commemorat l'efemèride amb la voluntat de garantir la justícia social a la ciutat.

Un centenar de persones ha omplert la plaça d'Octavià en una jornada que ha comptat amb tallers de sensibilització, concerts i activitats infantils per seguir insistint que la lluita contra la pobresa i l'exclusió també es combat a Sant Cugat. L'educadora i coordinadora de Càritas Sant Cugat, Marina Pous, ha assegurat que les dades de desigualtat són rellevants a la ciutat.

Marina Pous

A les ciutats més riques es viuen les pitjors desigualtats socials. A Sant Cugat estan recollint aliments al rebost d'aliments 805 famílies, estem parlant de moltes persones que sols no poden tirar endavant.


Unes xifres, que segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, demostren que encara queda molta feina a fer en matèria de drets socials a municipi.

Mercè Conesa

Aquest és un repte pendent. Mentre tinguem persones aturades hem d'estar lluitant.


El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ha reconegut la tasca 'constitucional' que desenvolupa l'entitat solidària i ha encoratjat que més gent s'hi uneixi.

Blai Blanquer

Dimitir de ser persona no ho podem fer mai, ni amb l'excusa de l'administració.


Actualment, a més de garantir l'àpat de 800 famílies, Càritas Sant Cugat coordina diversos projectes, entre ells, per atendre els infants en risc d'exclusió i ajudar la inclusió de persones sense llar. Una tasca impensable sense els més de 200 voluntaris que formen part de l'entitat que, diuen, els recompensa emocionalment.

Voluntaris

Et sents útil, val la pena. / El més dur és trobar-te algú que coneixes. / Em considero afortunat i crec que és important retornar als altres el que jo tinc.


A l'acte, també hi ha assistit el director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, que ha elogiat la feina dels voluntaris i educadors. L'Ajuntament ha lliurat a Càritas Sant Cugat una placa commemorativa per aquest mig segle de voluntariat social a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.