El programa de la Festa Major 2016 arriba amb sis dies i més de 360 activitats


  • Comparteix:

La Festa Major, que arrenca el dimarts 28 de juny, oferirà durant sis dies més de 360 activitats repartides en 12 espais, entre les quals destaquen el Paga-li Joan, els concerts d'Obeses, Aspencat, Kiko Veneno i Judit Nedderman i el concurs d'arrossos, que enguany se celebra a la Rambla del Celler. La celebració, a la qual l'Ajuntament destina 370.000 euros, tindrà enguany el Club Rugby Sant Cugat com a pregoners amb motiu de la celebració l'any vinent del seu trentè aniversari.

La taula de programació ha dissenyat una sèrie de propostes amb la qual vol que la gent es trobi amb la festa només sortir al carrer. La membre de l'organització Gisela Figueras ha explicat que l'objectiu és fer una celebració per a tothom.

Gisela Figueras

Vetllem per una festa que ens identifiqui com a poble, que sigui plural, diversa, participativa, que arribi a tothom.


Un dels objectius de la Festa Major és dotar de protagonisme les entitats. Així, el Centro Popular Andaluz, la Penya Regalèssia, el Club Muntanyenc, totes les entitats de cultura popular i tradicional i les associacions esportives, entre altres, organitzen bona part de les activitats. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reconegut la tasca del teixit associatiu de la ciutat en la presentació de la programació al Celler Modernista.

Mercè Conesa

No seria possible sense les entitats que hi participen directament, sense aquelles persones implicades. Un agraïment a totes les entitats perquè és la vostra festa, la nostra festa.


Un exemple de la implicació de les entitats en la festa grossa és l'aposta del consistori per triar entitats o membres d'entitats per pronunciar el pregó, com enguany és el cas del Club Rugby Sant Cugat. El seu president, Maurici Benito, ha agraït la confiança i ha assumit la responsabilitat de protagonitzar un dels moments més emblemàtics de la festa. Ha extrapolat els valors del rugbi a la manera en què considera que s'hauria de viure la gresca.

Maurici Benito

Hauríem de participar-hi tots intensament. El rugbi es juga intensament. Hauríem de respectar les normes. Hauríem de celebrar-ho amb un bon tercer temps.


Un any més el castell de focs de la pirotècnia Tomàs de Benicarló tancarà la Festa Major al parc del Turó de Can Mates, el diumenge 3 de juliol a un quart de dotze de la nit. Guille Milkyway hi posarà la cirereta amb una punxada de discos al Parc Central.

Una de les novetats de l'edició de la festa és que es projectarà a la façana del Monestir dues sessions diàries de 'mapping'.

Protocol i tradició
El seguici de Festa Major, les Albades , el seguici de Sant Pere i el Paga-li Joan disposaran d'un protocol específic de regulació. La decisió es va aprovar al ple del mes passat per unanimitat i va arribar després del treball conjunt entre l'Ajuntament i la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional i del vistiplau del servei de Cultura i Joventut municipal.

Una festa 2.0
Com en edicions anteriors, ja està disponible per a dispositius Android i iPhone una aplicació on es pot consultar el programa de la festa, així com activar un servei d'alertes que avisa quan una activitat està a punt de començar.

Espais
La Festa Major distribuirà les activitats en 12 espais repartits al centre de la ciutat:

- Caseta del Centro Popular Andaluz, al carrer de Josefina Marcareñas
- Espai Arrel, a la plaça d'Octavià
- Desplaça Jove, al parc de Ramon Barnils
- Fira d'atraccions, a tocar del CAP La Mina
- L'esport al carrer, al parc de Can Vernet
- La taverna, a la plaça de Barcelona
- Plaça del jazz, al Celler Modernista
- Festa Major Alternativa, a la rambla del Celler, al parc de l'Scalextric
- Food & Fun, al parc Central
- StQBeer, a la plaça de Barcelona
- ZEM Jaume Tubau
- ZEM Rambla del Celler



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.