Neguit entre els treballadors de l'HGC pel caire de les negociacions amb Comín per la sortida del SISCAT


  • Comparteix:

La sortida del centre del sistema públic podria anar acompanyada d'un ERO

La sortida del centre del sistema públic podria anar acompanyada d'un ERO

Els empleats de l'Hospital General de Catalunya (HGC) estan preocupats per la manca de fluïdesa, diuen, en les converses entre la conselleria de Salut i la direcció del centre per negociar les condicions de la seva sortida del sistema sanitari públic (SISCAT). Després d'una reunió a tres bandes aquest divendres amb la Generalitat i l'Ajuntament, els treballadors i fonts de l'hospital neguen que les converses entre el govern i els responsables del centre s'iniciessin al febrer, tal com sosté el conseller Toni Comín.

La secretaria general de la secció sindical de CCOO a l'HGC, Isabel Zapata, ha explicat a Cugat.cat que la trobada ha servit perquè totes les parts refermessin el seu posicionament i, per tant, que no s'hagi assolit cap nou acord. Comín els ha explicat que la sortida de l'HGC del SISCAT s'efectuarà amb el mateix procediment jurídic que el de la Clínica del Vallès. Així, alguns dels 150 treballadors que es veuran afectats per l'ERO que engegarà el centre hospitalari
Zapata ha lamentat l'evolució de les negociacions entre la direcció del centre i la conselleria de Salut.

Isabel Zapata

Comín diu que la conselleria porta des del febrer negociant amb l'HGC, però segons l'empresa això no és cert.


A finals del mes passat, el director de l'HGC, Xavier Mate, va posar sobre la taula
la bona predisposició del centre en les converses amb la Generalitat, tot i que no va donar detalls.

Segons els treballadors, l'Hospital de Terrassa està doblant torns per atendre la demanda del servei de radioteràpia, al qual donava suport el centre santcugatenc. Els empleats han traslladat aquesta situació a Comín, que ha assegurat que no li consta cap informació al respecte.

A la trobada també han assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, que han refermat el seu suport perquè l'HGC segueixi a la xarxa pública. A més, han entregat a Comín el text de la moció que el grup municipal de Convergència presentarà al ple per defensar aquesta causa.

L'Ajuntament ha comunicat a Cugat la seva satisfacció per la reunió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.