Comín, sobre l'HGC: 'No necessitem hospitals privats quan els públics encara tenen capacitat'


  • Comparteix:

Toni Comín, durant l'entrevista

Toni Comín, durant l'entrevista

El conseller de Salut, Toni Comín, defensa que es retiri l'Hospital General de Catalunya (HGC) del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) perquè els centres públics de la comarca tenen capacitat per assumir els serveis que fins al 31 de desembre ha de prestar l'equipament santcugatenc. En una entrevista a La Xarxa, Comín recorda que la llei estableix que s'han de prioritzar les instal·lacions públiques a l'hora de determinar qui ofereix el servei a la població i que aquestes accions formen part del pla de govern.

ESCOLTA-HO

Segons el conseller, el Parc Taulí de Sabadell, el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i la Mútua de Terrassa tenen quiròfans, plantes i un búnquer de radioteràpia disponibles per recuperar l'activitat cedida a empreses privades amb afany de lucre, com l'HGC.

Comín ha remarcat que amb aquesta decisió també es garanteix la supervivència d'aquests tres centres.

Toni Comín

Hem de garantir la supervivència d'aquests hospitals. La manera de fer-ho és reobrir els seus quiròfans i les seves plantes.


La junta facultativa de l'HGC va xifrar que entre 100 i 200 treballadors aniran a l'atur si se'ls fa fora del sistema públic. En anteriors ocasions, Comín va destacar que cap dels treballadors de l'HGC afectats per la decisió perdria la feina. Tot i això, el conseller no ha aclarit en l'entrevista quin nombre de professionals haurà d'assumir la sanitat pública quan l'equipament santcugatenc surti del SISCAT.

Comín ha aprofitat l'entrevista per respondre l'alcaldessa, Mercè Conesa, que la setmana passada va dir que plantarà cara al govern si la decisió de retirar l'HGC del SISCAT implica pèrdua de llocs de treball o de qualitat en el servei prestat. Segons el conseller, Conesa 'no volia dir el que va dir' o 'no ho va pensar'.

Toni Comín

Hauríem de vigilar molt quan fem declaracions públiques. Que només defensem els treballadors de Sant Cugat de l'HGC? L'alcaldessa només es plantarà si es veuen afectats els treballadors de l'HGC? I els treballadors de la Mútua que viuen a Sant Cugat? Segur que no volia dir això.


El conseller nega que la decisió d'excloure empreses amb ànim de lucre del sistema sanitari públic generi divergències a l'executiu de Puigdemont.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.