Salut tindrà en compte la desigualtat socioeconòmica entre territoris per assignar recursos a l'atenció primària


  • Comparteix:

Els CAP rebran diners segons variables socioeconòmiques

Els CAP rebran diners segons variables socioeconòmiques

El departament de Salut no finançarà els ambulatoris només en funció del volum de població assignada a partir de l'any vinent. La conselleria tindrà en compte les necessitats socials de la població per injectar més diners en aquelles zones del territori amb un nivell socioeconòmic més baix.

Salut ha creat un nou indicador socioeconòmic, que combina fins a set variables, per modificar els criteris d'assignació de recursos a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS). En una primera fase, es destinaran 65 milions d'euros en cinc anys als 180 ambulatoris més infrafinançats, d'acord amb aquest nou criteri. L'anualitat de 2017 són 13 milions, dels quals 2,8 són per a les 25 ABS més desafavorides. Tots elles estan situades a l'àrea metropolitana de Barcelona: a barris de Badalona, Sabadell, Mataró, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, l'Hospitalet de Llobregat, la Llagosta i Barcelona. També n'hi ha alguns a l'entorn de Tarragona.

El conseller Toni Comín ha resumit la nova filosofia.

Toni Comín

Passem d'un principi de finançament 'a igual població, igual recursos' a un d''a iguals necessitats, iguals recursos'.


Comín ha subratllat que les majors desigualtats són a l'àrea metropolitana de Barcelona, on hi ha els territoris amb més necessitats socioeconòmiques, com la Mina, a Sant Adrià de Besòs, i els que menys, com Valldoreix, a Sant Cugat. Entre aquests dos territoris, l'esperança de vida varia en set anys i mig: 79 anys a la Mina i 86,5 a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.