El Consell Comarcal farà una franja de protecció contra incendis a la Colònia Montserrat i Can Barata


  • Comparteix:

La presentació del programa ha tingut lloc aquest dimecres / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

La presentació del programa ha tingut lloc aquest dimecres / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental crearà una franja de protecció contra incendis a la Colònia Montserrat, a Valldoreix, i farà una tallada selectiva d'arbres amb el mateix objectiu a Can Barata. Aquestes dues accions formen part de les obres que l'organisme durà a terme als boscos de 18 municipis per ajudar a la prevenció d’incendis forestals. Les obres es faran durant el 2017 i s'hi destinaran 400.000 euros, subvencionats per la Diputació.

Les actuacions se centraran a millorar les infraestructures per minvar el risc de crema i a potenciar l'eficiència dels mitjans d'extinció. Les obres estan incloses al projecte Boscos Vallès 2012-2017 i preveuen tasques d’arranjament de camins per permetre una major seguretat dels vehicles d’extinció. Al mateix temps, es farà el manteniment i millora dels punts d’aigua de Rellinars i Terrassa, i també es desplegaran diverses actuacions forestals per mantenir, ampliar i obrir franges perimetrals al voltant de les urbanitzacions i camins.

Els municipis on es faran les obres són Vacarisses, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Rubí, Palau-Solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, Gallifa, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Matadepera, Polinyà, Rellinars, Sant Quirze, Sant Cugat, Sabadell, Sentmenat i Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.