Restituïda més del 95% de la documentació catalana confiscada durant la Guerra Civil


  • Comparteix:

Part de la documentació socialista restituïda

Part de la documentació socialista restituïda

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha retornat el 95,6% de la documentació catalana incautada per les tropes franquistes durant la Guerra Civil. És una dada que s'ha donat a conèixer aquest dijous amb motiu de la restitució de lligalls a agrupacions socialistes i a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

En el cas del PSC, es tracta de documentació de diverses agrupacions socialistes locals adscrites a la federació catalana del PSOE procedents de Barcelona, Reus, Lleida i Sant Vicenç dels Horts. Pel que fa a l'Ajuntament de Santa Coloma no es tracta de documentació elaborada per l'administració perquè la documentació confiscada als consistoris encara està pendent de retorn, sinó de lligalls generats per organismes dels quals l'Ajuntament actual es pot considerar l'hereu legitimat.

El retorn s’empara en la Llei de les Corts Espanyoles de restitució a la Generalitat dels documents con­fiscats amb motiu de la Guerra Civil custodiats a l’Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola i de creació del Centre Documental de la Memòria Històrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.