El premi Ramon Barnils es presenta divendres de la setmana que ve al Museu de Sant Cugat


  • Comparteix:

Cartell de l'acte

Cartell de l'acte

El premi de periodisme d'investigació Ramon Barnils 2017 es presenta divendres de la setmana vinent en un acte al Museu de Sant Cugat a dos quarts de vuit del vespre organitzat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) i l'Ajuntament. La cita també servirà per presentar el treball guanyador de l'edició passada, la investigació d''El Periódico' sobre els casos de pederàstia als Maristes.

Els periodistes d''El Periódico' Guillem Sánchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez van dur a terme la investigació. Tots tres van estirar del fil de la denúncia que cinc exalumnes de l'escola religiosa dels Maristes havien interposat contra un professor de gimnàstica per abusos sexuals. Els periodistes van continuar investigant el ja anomenat 'cas Maristes' i van fer aflorar fins a 43 casos de pederàstia a diversos centres dels religiosos.

L'escàndol ha provocat que la Generalitat, per mandat del Parlament, s'hagi presentat com a acusació particular en el cas i el departament de Justícia hagi demanat al govern espanyol canviar el Codi Penal per allargar el temps de prescripció dels delictes d'abusos a menors



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.