Sant Cugat exemplifica la importància d'una Europa unida amb els 10 anys de l'agermanament amb Alba


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat el Dia d'Europa aquest dimarts amb una trobada al Claustre del Monestir amb ciutadans del continent residents a la ciutat en què s'ha posat l'accent a la importància d'enfortir i mantenir unida la Unió Europea (UE). La trobada també ha servit per fer balanç de l'agermanament de Sant Cugat amb el municipi del Piemont italià Alba que va tenir lloc fa una dècada i que ha servit d'exemple de l'entesa que es vol assolir entre els diferents països i pobles del territori. La jornada ha ofert visites guiades gratuïtes al Monestir i contacontes en anglès, italià i alemany per a la canalla.

Les sinergies culturals i empresarials són només la punta de l'iceberg de la unió que es va signar ara fa 10 anys entre Sant Cugat i Alba. Una de les membres del comitè d'agermanament, Cristina Cella, ha subratllat les similituds entre els dos pobles, com el caràcter mediterrani, i ha destacat les relacions humanes que s'han establert. Tot plegat, considera, són factors que responen a com ha de ser Europa.

Cristina Cella

L'experiència ha estat molt enriquidora en camps com l'esport, la cultura i aspectes humans. Aquesta és l'Europa que volem.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet una crida a la unió per aconseguir una Europa forta i ha lamentat els moments difícils que travessa el continent, com la crisi dels refugiats o l'econòmica i financera. Per pal·liar-ho, Conesa ha apel·lat al lideratge.

Merce Conesa

Demano a la UE més lideratge en cohesió social, en seguretat, en la crisi dels refugiats i per fer front a les injustícies.


El Dia d'Europa commemora cada 9 de maig l'efemèride de la declaració de Schuman, que fa referència a la idea del ministre d'Afers Estrangers francès Robert Schuman l'any 1950 de crear la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer, embrió de la UE actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.