La fuita d'un camió activa l'alerta del Pla especial per accidents en el transport de mercaderies perilloses


  • Comparteix:

Moment de l'actuació de Bombers / Foto: Protecció Civil

Moment de l'actuació de Bombers / Foto: Protecció Civil

La fuita de la càrrega d'un camió aquest dimecres, al lateral de la C-1413a a Sant Cugat, ha activat l'alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). Es tractava d'un camió caixa que transportava 15 palets americans i sis dipòsits de 1.000 litres, un dels quals ha patit una esquerda que ha provocat la fuita d'aproximadament 250 litres de pintures altament inflamables. Els Bombers de la Generalitat han treballat amb cinc dotacions: tres vehicles de comandament i dos camions.

A dos quarts de set de la tarda el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat ha rebut l'avís. Els Bombers han taponat l'esquerda del dipòsit on hi havia la fuita i han netejat el producte abocant sorra per absorbir el líquid vessat i així evitar possibles afectacions a la riera propera. Així mateix, s'ha procedit a la neutralització amb escuma del producte vessat per evitar possibles ignicions.

Arran de la incidència s'ha restringit un carril de la C-1413a a Sant Cugat i s'ha circulat a través de pas alternatiu durant gairebé una hora. L'afectació ha provocat un quilòmetre de retenció en ambdós sentits.

A les nou de la nit s'ha donat per finalitzat l'estat d'alerta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.