Entitats i particulars cridats a mobilitzar-se a la manifestació independentista de Barcelona


  • Comparteix:

Barcelona serà el centre de la diada d'enguany

Barcelona serà el centre de la diada d'enguany

Entitats i particulars es mobilitzaran aquesta tarda per assistir a la manifestació independentista 'La Diada del Sí', organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. A peu, en transport públic o en vehicle particular, els santcugatencs poden acostar-se al tram que tenen assignat, el 111 dels 48 en els quals està repartit l'acte d'enguany. En concret, el tram està situat als Jardinets de Gràcia.

Per arribar a la manifestació, l'ANC local fa dues propostes. Amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, organitza la 'Caminada al tram 111' de 'La Diada del Sí'. Es tracta d'un itinerari a peu que sortirà des de Can Calders a les deu del matí i que, després de travessar Collserola, arribarà al tram assignat a Sant Cugat per a la manifestació. És un recorregut de 15 quilòmetres que es preveu enllestir en unes quatre hores i mitja.

Com és habitual, l'entitat independentista també ha llogat autobusos per assistir a la manifestació. En aquest cas han estat sis i han exhaurit les places. Els vehicles sortiran a la una del migdia de davant del Teatre-Auditori.

La concentració

L'ANC i Òmnium Cultural han batejat aquest Onze de Setembre com 'La Diada del Sí' perquè volen que la mobilització d'aquest any sigui a favor del 'Sí' en el referèndum de l'1 d'octubre.

Els organitzadors convoquen els manifestants a les quatre de la tarda i els conviden a portar les samarretes de Diades anteriors, entitats o altres causes, com a símbol de la quantitat de motivacions que els porten a manifestar-se. Es crearà el símbol + de sumar, a l'encreuament del passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó de Barcelona. Els manifestants ompliran aquests carrers fins a les seves confluències amb els Jardinets de Gràcia i la plaça de Catalunya.

El tret de sortida de la mobilització el donarà el saxofonista Pep Poblet, que a les 17.14 hores tocarà el 'Cant dels ocells' des de l'escenari de la plaça de Catalunya. A partir d'aquest moment, una lona amb el lema 'Pau i llibertat' es començarà a desplaçar per sobre els concentrats, com a mostra de rebuig a la violència i de record a les víctimes de l'atemptat del 17 d'agost. Alhora, sortiran tres lones més des dels altres extrems de la concentració. Dues d'aquestes tindran les lletres 'Sí', i una tercera mostrarà la frase 'Referèndum és democràcia'. A mesura que avancin les pancartes, els manifestants es posaran la samarreta groc fluorescent que s'ha preparat per a aquesta Diada. El color s'ha triat per homenatjar els voluntaris, que porten una armilla groga.

Un altre moment destacat de la Diada seran les actuacions de la Companyia Elèctrica Dharma i d'Els Amics de les Arts amb l'Orfeó Català, que tindran lloc a l'espai central de la plaça de Catalunya. Com cada any, la Diada es tancarà al passeig Lluís Companys amb la 'Festa per la Llibertat' organitzada per Òmnium Cultural, que comptarà amb la presència dels grups Jarabe de Palo, Els Pets, Judit Neddermann, Green Valley i amb una intervenció de Txarango.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.