Els bombers, satisfets amb una campanya d'estiu on han fet 22 actuacions a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'incendi que es va produir a tocar de la C16, ha estat el més important de l'estiu

L'incendi que es va produir a tocar de la C16, ha estat el més important de l'estiu

El cos de bombers es mostra satisfet per la campanya d'estiu de prevenció d'incendis, que s'ha mantingut respecte l'any anterior a Sant Cugat. Enguany s'han fet 22 actuacions a la ciutat, una menys que al 2016, tot i que el nombre d'hectàrees cremades ha estat superior per l'incendi que es va produir al juny a tocar de l'autopista C16, on es van cremar tres hectàrees.

El cap del Parc de Bombers de Sant Cugat-Rubí, Ramon Viladrich, ha explicat a Cugat.cat que tenint en compte la sequera que té el país, la campanya es pot considerar bona.

Ramon Viladrich

Vist com es preparava la campanya i venint com veníem d'una sequera tan potent, realment ha estat una campanya que podem considerar bona. El nombre d'incendis i d'hectàrees cremades no és tan elevat com es podia esperar.


Pel que fa als orígens dels focs, Viladrich apunta que la majoria d'ells han estat causats per negligències humanes, sobretot per fumadors que llencen les cigarretes encara enceses.

Ramon Viladrich

Les causes dels incendis forestals que investiguen el cos d'agents rurals ens diuen que molts dels incendis que s'han provocat a l'estiu, han estat ocasionats per burilles enceses, és a dir, fumadors que han llençat una cigarreta encesa en una zona susceptible. En percentatge parlen d'un 8% d'incendis originats per aquest fet.


El parc de bombers de Sant Cugat participa també amb tasques d'extinció d'incendis d'altres municipis i zones de Catalunya. Enguany, per exemple, es van desplaçar fins a Artés per col·laborar en els treballs de control i extinció de l'incendi que va cremar 367 hectàrees, el 70% de les quals van ser de vegetació forestal i la resta, agrícola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.