Quatre adjudicataris de les Cases dels Mestres abandonen el projecte per la manca d'avenços


Temes relacionats

Llum verda als darrers tràmits per iniciar la rehabilitació de les Cases dels Mestres (19/jun/17)

El ple aprova la modificació puntual del PGM per desencallar el projecte de les Cases dels Mestres (20/feb/17)

Ja es coneixen els admesos al projecte de masoveria urbana a les Cases dels Mestres (14/gen/16)


  • Comparteix:

Els adjudicataris no han pogut iniciar els treballs a les cases / Foto: Localpres

Els adjudicataris no han pogut iniciar els treballs a les cases / Foto: Localpres

Quatre unitats familiars de les 11 que van obtenir l'adjudicació inicial de les Cases dels Mestres de la Floresta han abandonat el projecte en els gairebé dos anys que fa que es va fer el sorteig. El projecte segueix on era al gener del 2016: els adjudicataris esperen que els cedeixin el dret de superfície per poder començar a rehabilitar les cases, després de les traves inesperades i pendents de resoldre.

El procés s'ha encallat en dos punts: la requalificació dels terrenys que ocupen els patis dels edificis que hauria de servir per ampliar-les, feta el mes de febrer, i la compra dela franja que les separa del carrer i que impedia que els terrenys adquirissin la condició de solar i s'hi pogués construir. Una porció de terreny propietat de la Generalitat. Segons la membre de Clau Mestra Maria Morillo, des de Promusa se'ls ha dit que el projecte està ara mateix aturat a la Generalitat, intervinguda arran de l'article 155 de la Constitució.

Després de diversos retards, Morillo assenyala que esperaven poder començar les obres a l'abril, quan estigués enllestit el projecte executiu i es donés la llicència d'obres. Però l'aturada fa que, de moment, no es plantegin terminis, tot i que admet que estan 'cansats' i comencen a pensar que l'Ajuntament 'es podria fer enrere al final'. Segons Morillo, el procés els està desgastant molt i per això quatre dels 11 adjudicataris inicials ja s'han retirat del projecte i acusa de manca de voluntat política el consistori.

Maria Morillo

És molt desgastant. Ja no sabem si l'Ajuntament no creu en aquests projectes o si ho va fer per pressió.


Segons Morillo, l'estat actual de les cases, que s'han deteriorat des dels arranjaments fets des de l'ocupació del 2014, no els fa patir i assegura que ja 'ho arreglaran' quan puguin disposar dels edificis.

En declaracions a Cugat.cat, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha assegurat que la compra del terreny pendent ja s'ha enllestit i que esperen reactivar el procés properament. Calvet ha lamentat la marxa dels adjudicataris.

Damià Calvet

Hem pogut comprat el terreny però ens ha endarrerit el projecte. Lamento la marxa dels adjudicataris. Això, però, ja està en marxa.


Amb relació a les renúncies per accedir als habitatges de les Cases dels Mestres, Calvet ha dit que es procedirà a adjudicar els pisos seguint l'ordre del sorteig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.