El Fab Lab ensenya a construir un dron per uns 40 euros en un taller de fabricació digital


  • Comparteix:

Crear un dron mitjançant eines de fabricació digital per uns 40 euros és la premissa del taller de drons del Fab Lab Sant Cugat, que s'ha fet aquest divendres i que seguirà aquest dissabte. L'ús de la impressió 3D permet substituir el xassís que es pot comprar a les botigues, fet amb materials més cars, per d'altres de més assequibles i reduir costos. També permet personalitzar-lo totalment a través de programes de disseny com TinkerCAD.

Al taller, els alumnes han après a tenir en compte diversos aspectes, com ara la mida del xassís perquè no afecti al funcionament de les hèlix i el pes, ja que els motors que s'han utilitzat per al taller tenien poca potència i els drons podrien no enlairar-se.

El responsable del taller, Mathieu Bertrandy, ha explicat a Cugat.cat els beneficis de crear un dron propi.

Mathieu Bertrandy

Aquest dron és assequible ja que els components es troben fàcilment. I un component molt car com el xassís, que estaria fet de fibra de carboni, el fem nosaltres. A més, està totalment personalitzat.


Aquest taller complementa altres propostes del Fab Lab, com el taller de pilotatge de drons. De fet, els responsables del centre recomanen combinar els dos cursos, ja que els drons que es fabriquen no tenen ajudes electròniques i són difícils de pilotar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.