Una aplicació permet comparar el Sant Cugat actual amb el de 1945


  • Comparteix:

Sant Cugat ha crescut notablement en extensió des dels anys 40 / Foto: ICGC

Sant Cugat ha crescut notablement en extensió des dels anys 40 / Foto: ICGC

L'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC) ha posat a disposició de la ciutadania una aplicació web per comparar l'evolució del territori des del 1945. L'eina permet contraposar fotografies aèries de dos vols americans que van sobrevolar Catalunya als anys 40 i 50 amb ortofotos anuals des dels anys 80. D'aquesta manera, es poden veure els canvis en el territori amb el pas dels anys.

Una vegada seleccionades el tipus d'imatges que es vol comparar, l’aplicació permet crear un gif per mostrar l’evolució d’aquell punt del territori de manera animada. Es tracta d’una eina dirigida a àmbits tècnics, com ara l’urbanisme, la història o la gestió del territori, atès que es basa en dades oficials.

L’ICGC ha bolcat el codi font del Comparador històric al repositori en línia GitHub, impulsat per la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència. Això permet que els ciutadans i les empreses puguin reutilitzar les imatges que genera aquest aplicatiu web per crear els seus propis productes i serveis amb valor afegit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.