Conesa defensa la gestió de la Diputació davant el macrooperatiu policial

El dispositiu policial és fruit d'una investigació per presumptes subvencions irregulars


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Mercè Conesa

Imatge d'arxiu de Mercè Conesa

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha defensat la gestió de l'ens supramunicipal, sota el control aquest dijous d'un macrooperatiu de la Policia Nacional en el marc de la investigació del presumpte desviament de fons públics a través de subvencions irregulars. En una entrevista a Rac 1, Conesa ha lamentat haver conegut l'operació a través del mitjans de comunicació i ha assegurat que la Diputació 'no té res a amagar' perquè treballa amb 'transparència, màxima i absoluta publicitat i concurrència'. L'actuació policial ha comportat una vintena d'entrades i escorcolls, i 29 detencions.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona porta aquesta causa que investiga el frau de, com a mínim, dos milions d'euros en matèria de cooperació al desenvolupament a través d'un seguit d'entitats. En un comunicat, la Policia Nacional, responsable de l'operatiu sota la direcció del jutjat i la fiscalia anticorrupció, argumenta que presumptament aquests fons destinats a assistència tècnica a països en vies de desenvolupament mai no arribaven als beneficiaris.

L'operació 'Estela', nom que se li ha assignat, dóna així resposta a denúncies anònimes i de diversos col·lectius, com la CUP i la CGT, sobre el procediment d'assignació de les subvencions de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona. La investigació se centra entre el 2012 i el 2015, període durant el qual, l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va estar al capdavant de la institució. Precisament, Esteve és un dels detinguts en aquest dispositiu.

Preguntada per si veu alguna interpretació político-mediàtica, l'actual presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha respost això.

Mercè Conesa

Crec que és aquest xou mediàtic d'anar mostrant que les institucions catalanes no són aigua clara, que no hem estat fent bé la feina... De nou divulgar aquesta imatge que a Catalunya el procés està minat. Per tant hi veig aquesta intencionalitat.


Els registres s'han efectuat a dependències de la Diputació de Barcelona i la Generalitat, així com fundacions, associacions i empreses catalanes, un del quals a Sant Cugat. La causa investiga presumptes delictes de malversació, prevaricació, negociació prohibida a funcionari públic, falsedat i frau en subvencions.

/






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.