Sant Cugat celebra la majoria d'edat de la Nit de l'Art amb una trentena d'activitats en una vintena d'espais

La 18a edició de la proposta tindrà lloc el 9 de juny


  • Comparteix:

Sant Cugat viurà el proper dissabte 9 de juny la 18a Nit de l'Art en una edició que arriba a la majoria d'edat amb un 'nou impuls' dels participants. Una vintena d'espais públics i privats acolliran 'performances', exposicions, visites guiades, concerts i tallers per promocionar l'art a la ciutat. Tot i que el plat principal serà dissabte, es faran activitats des del dimecres 6 de juny. Hi destaca la trobada de divendres amb una presentació 'distesa' de la iniciativa al Celler Modernista.

Després dels dubtes dels agents artístics implicats durant els últims anys, aquest any es vol donar un 'nou impuls' a la iniciativa. Una trentena d'activitats i els locals oberts fins a la mitjanit volen fer de la ciutat, una vegada més, un 'aparador artístic'. La representant de la Taula d'Arts Visuals i Plàstiques, Mònica Batlle, ha destacat durant la presentació que, malgrat els 'alts i baixos' dels 18 anys de vida de la proposta, el més important és que segueix endavant.

Mònica Batlle

Hi ha hagut alts i baixos. Algun any hi poses més empenta i d'altres menys per diversos motius. Però tot i així hem sigut capaços d'arribar avui a la majoria d'edat i això és el més important.


Fa 10 anys que l'Ajuntament coordina la proposta. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha assegurat que el projecte està consolidat.

Carmela Fortuny

És un projecte consolidat, ja amb 18 anys. I com a projecte consolidat va evolucionant per un camí o per un altre però, en definitiva, per obtenir un resultat magnífic.


Com a novetat d'aquest any, la nit anterior, divendres 8 de juny, tindrà lloc una festa de benvinguda al Celler Modernista amb una exposició permanent sobre l'antiga producció del vi a Sant Cugat i amb música en directe. També s'hi projectarà un vídeo per explicar els projectes dels diversos agents que participen a la Nit de l'Art.

Els espais que acolliran activitats són Cal Gerrer, la Casa Aymat, Creative Coworking, la Sala Rusiñol, l'Ateneu, Estudi34, el Centre d'Art Maristany (CAM), la GaLeRia, Firart, la galeria Context, És-fera72, QGat-Foto, el Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC), el Claustre del Monestir, el Celler Modernista, ADN Platform, Adolf taller d'art, Esfera d'Art, el Pou d'Art, el Museu del Monestir, L'Atelier i la Casa de Cultura. Tota la programació es pot consultar al web de la Nit de l'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.