L'esport de Sant Cugat i la Flama del Canigó encenen una revetlla de Sant Joan reivindicativa

El manifest d'enguany l'ha escrit des de presó el president d'Òmnium, Jordi Cuixart


  • Comparteix:

La Flama del Canigó ha encès un any més la foguera de la plaça d'Octavià amb motiu de la revetlla de Sant Joan. Entitats culturals i esportives han fet arribar el foc alhora al centre de Sant Cugat des de tres columnes sorgides de punts de la ciutat diferents. El manifest d'enguany, escrit des de presó pel president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha reivindicat 'l'anhel de Catalunya de viure en pau i llibertat', així com el dret a l'autodeterminació.

Centenars de persones s'han agrupat a la plaça d'Octavià per donar la benvinguda a la flama en una iniciativa consolidada a la ciutat i que té un caràcter reivindicatiu. Ho ha explicat el president de la delegació local d'Òmnium, Lluís Bonet.

Lluís Bonet

És un sentiment agredolç veure que hi ha persones patint. Per contra hi ha el sentiment dolç: com el poble segueix caminant tot i les dificultats.


La ciutadania ha viscut amb expectació i emoció l'encesa de la foguera, que dóna el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan.

Assistents

M'agrada veure la germanor i com s'expressa la nostra cultura. / Venim aquí perquè és un moment fresc al capvespre i tradicional.


El SantCu, el Qbasket i el Club Karate s'han sumat a una llista d'entitats participants on ja hi figuraven la Unió Ciclista Sant Cugat, els Gausacs, els Diables, els Trabucaires, els Caparrots, l'Entitat Sardanista i l'ANC. La presència de les associacions esportives ve motivada pel reconeixement de Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport.

La Flama recorre Europa
Enguany la Flama del Canigó ha anat més enllà dels Països Catalans. Òmnium Cultural ha fet arribar el foc a les ciutats europees on es troben l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, els consellers cessats i Marta Rovira i Anna Gabriel: Hamburg, Ginebra, Brussel·les i Edimburg. La Flama ha partit al migdia des del Parment de Catalunya i té l'objectiu de posar de manifest i criticar la situació que viuen els presos i exiliats per l'1-O.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.