L'estiu, un bon moment per canviar els hàbits i deixar de fumar


  • Comparteix:

El canvi d'hàbits és una de les vies per deixar el tabac / Foto: ACN

El canvi d'hàbits és una de les vies per deixar el tabac / Foto: ACN

Les vacances d'estiu són un bon moment per deixar de fumar. El canvi d'hàbits relacionat amb les vacances pot ajudar als qui vulguin abandonar les cigarretes, causa d'una de cada sis morts a Catalunya. La responsable de la unitat de tabaquisme del CAP de Valldoreix, Esther Valle, ha explicat a Cugat.cat que la modificació de la rutina pot servir als fumadors per abandonar aquesta addicció, que encara pateix al voltant d'un 20% dels catalans.

Valle ha destacat que recomana als pacients, especialment al principi del procés, intentar evitar les conductes, aliments i begudes que relaciona directament amb el tabac i que intentin modificar els seus hàbits per fugir de la temptació. Segons la també membre de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum de Tabac (SCATT) les tècniques que s'utilitzen 'depenen de cada metge', però totes es basen en aquest canvis de rutina.

Esther Valle

La força de voluntat és més la d'intentar canviar el dia a dia durant un temps fins que el cos s'ha acostumat a viure sense la cigarreta i que després sigui la teva decisió.


Valle també ha explicat que les motivacions de cadascú són diferents a l'hora de deixar el tabac.

Esther Valle

Hi ha gent que té una motivació per deixar de fumar, d'altra que ve empesa per la família, o que té persones a la família que tenen una malaltia important o s'ofega quan puja les escales. Es tracta de personalitzar per acompanyar-los.


A més de consells i assistència al dia a dia, la unitat de tabaquisme del CAP de Valldoreix ofereix tractament farmacològic i de substitució de la nicotina amb la intenció de 'paliar la sintomatologia associada a deixar el tabac d'un dia per l'altra'. Pel que fa a les recaigudes, Esther Valle admet que són un fenòmen habitual, però també assenyala que 'cada recaiguda ens deixa més a prop de l'objectiu final, que és allargar-nos la vida'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.