60 alumnes de Sant Cugat utilitzaran el transport escolar comarcal aquest curs


  • Comparteix:

Transport escolar / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Transport escolar / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

El curs escolar 2018-2019 arrenca aquest dimecres, una data que va de la mà de la posada en marxa del Servei de Transport Escolar del Consell Comarcal del Vallès Occidental. A partir d'avui, 60 alumnes de Sant Cugat, 33 de l'escola La Floresta i 27 que van a centres d'educació especial, es desplaçaran amb aquests vehicles que donen servei a 27 centres educatius ubicats a 12 municipis de la comarca. Aquest curs ofereix a la comarca 93 rutes, 26 de les quals són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

A finals de 2017, i abans de la convocatòria d'una nova licitació dels contractes del servei de transport escolar, es va actualitzar l'estructura de costos del servei de transport escolar al Vallès Occidental. Mitjançant aquesta estructura de costos s'ha homogeneïtzat el cost del servei i s'han donat valors objectius a cada ruta en funció de paràmetres com: la tipologia del vehicle, adaptat o no adaptat, els quilòmetres recorreguts, les hores útils per expedició, els desplaçaments en buit, el posicionament dels vehicles, els costos de personal, els costos del vehicle i les assegurances, entre d'altres.

Al juliol el ple comarcal del Vallès Occidental va aprovar l'adjudicació dels nous contractes del Servei de transport escolar obligatori i no obligatori de la comarca per als cursos 2018-2019 i 2019-2020, amb la possibilitat de pròrroga pel curs 2020-2021.

En total s'han adjudicat 94 rutes de transport agrupades en 23 lots. Així mateix, i en compliment de l'acord comarcal, el Consell ha incorporat a la contractació l'obligació de l'adjudicatari d'aplicar a la plantilla que executi el servei el Salari Mínim Comarcal de 15.000 euros bruts anuals en la contractació de personal, equivalent a 14 pagues de 1.071,40 euros mensuals bruts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.