L'Arxiu Nacional de Catalunya ampliarà les seves instal·lacions


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya, amb seu a Sant Cugat des del 1995, ampliarà les seves instal·lacions. Està previst que les obres s'iniciïn d'aquí a dos anys. Actualment, l'edifici de l'ANC ocupa una superfície de 12.625 metres quadrats i compta amb 32 dipòsits que permet emmagatzemar fins a 62 quilòmetres de prestatgeries amb documents sobre la història de Catalunya. Segons ha explicat el director de l'Arxiu, Francesc Balada, en una entrevista a Cugat.cat, l'equipament augmentaria aquest número en uns 20 o 30 quilòmetres més per poder rebre més documentació.

ESCOLTA-HO

Aquest projecte per fer créixer l'equipament es va posar en marxa el 2016 amb l'aprovació, per part de l'Ajuntament, d'una modificació al Pla General Metropolità (PGM) en l'àmbit de l'Arxiu Nacional. Així, un cop superats aquests primers tràmits urbanístics, Balada ha confirmat que s'ha pogut 'quantificar l'edificabilitat del creixement de l'edifici' i que ara està previst 'començar la redacció del projecte bàsic i executiu', que es farà l'any vinent.

Amb el projecte ja pressupostat i el focus posat en la seva redacció, al 2020 ja es podrien posar en marxa les obres d'ampliació, ha concretat Balada, tot i que aquests primers treballs corresponen a una primera fase de l'ampliació. Així, l'ANC podrà augmentar considerablement la seva capacitat d'emmagatzematge de documents i arxius en qualsevol format.

L'Arxiu Nacional de Catalunya va acollir divendres passat en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural les 'Jornades sobre el patrimoni sonor i audiovisual', organitzades conjuntament amb la Biblioteca de Catalunya.


Francesc Balada

A partir de l'aprovació d'aquest projecte, que ens permetia quantificar l'edificabilitat del creixement de l'edifici, tenim previst, l'any que ve, començar la redacció del projecte bàsic i executiu per una ampliació que seria només una primera fase.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.