Alumnes de l'ETSAV tallen la carretera per demanar la rebaixa de les taxes universitàries


  • Comparteix:

Imatge de la protesta / Foto: Cedida

Imatge de la protesta / Foto: Cedida

Alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) s'han sumat aquest dimecres a les protestes contra les taxes universitàries. Una vintena de joves ha tallat la carretera de Vallvidrera, davant el centre universitari, per reclamar una rebaixa de les taxes del 30%. Els estudiants estan convocats aquest dimecres i dijous a dues jornades de vaga que se sumen a la crida feta per professors universitaris contra la precarietat laboral i a la dels sindicats de l'ensenyament públic, que reclamen la reversió de les retalles i la recuperació de les condicions laborals de mestres i docents abans de la crisi econòmica.

Convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), sindicat majoritari, però també el CEUCAT, i altres associacions com el Front d'Estudiants o l'Associació d'Estudiants Progressistes; la principal petició dels alumnes universitaris és que el govern inclogui en els pressupostos la rebaixa del 30% de les taxes que va aprovar el Parlament el 2016. Els estudiants, però, també fan seves les peticions d'altres col·lectius de l'ensenyament que han convocat jornades de vaga.

Els professors universitaris, amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i el sindicat CGT, estan cridats a la vaga aquest dimecres i dijous contra la precarietat laboral, una mobilització que neix de les protestes dels professors associats i que s'ha estès a la comunitat universitària. La principal reivindicació d'aquest col·lectiu és obrir una taula negociadora per regularitzar el professorat associat estructural, millorar les condicions laborals dels docents associats, aplicar l'escala salarial màxima i eliminar els greuges comparatius en relació amb la resta de figures del personal docent i investigador.

També s'hi sumarà la convocatòria de dijous bona part dels sindicats de l'ensenyament públic que reclamen la reversió de les retalles i la recuperació de les condicions laborals de mestres i docents abans de la crisi econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.