Jordi Amat serà el biògraf de Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Gabriel Ferrater / Foto: Arxiu Gabriel Ferrater

Gabriel Ferrater / Foto: Arxiu Gabriel Ferrater

Edicions 62 ha encarregat a l'escriptor Jordi Amat escriure la biografia del poeta, crític literari i traductor Gabriel Ferrater, nomenat Fill Predilecte de Sant Cugat el 28 de gener d'aquest any. Amat, que ja ha començat a treballar-hi, ha confirmat al diari 'Ara' que està previst que el llibre es publiqui a la tardor del 2021. El poeta català va viure a Sant Cugat durant els últims anys, fins que es va suïcidar al seu pis l'abril de 1972 quan tenia 49 anys.

Des de l'Associació Gabriel Ferrater el seu president, Joan Tres, ha celebrat la decisió de l'editorial ja que des de l'entitat s'havia reclamat una biografia de Ferrater de cara al 2022. Tres ha explicat també que, tot i que l'associació no ha tingut res a veure amb l'encàrrec a Amat, aquest és un 'bon biògraf'.

No és la primera biografia que escriu Jordi Amat. Ja es va encarregar de relatar la vida de personatges com Josep Benet ('Com una pàtria'), Ramon Trias Fargas ('Els laberints de la llibertat') i Luis Cernuda ('Fuerza de soledad'), entre d'altres.

Ara també està en marxa la convocatòria per participar en el 17è Premi de Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater 2019. Els interessats tenen fins a aquest dissabte per presentar-se.




Joan Tres

Edicions 62 deu haver mirat qui són els millors biògrafs del panorama actual i deu haver pensat en Jordi Amat que ja ha publicat coses i biografies interessants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.