Els ciclistes troben 'injusta' la nova ordenança de circulació de bicicletes per Collserola

Els usuaris consultats per Cugat.cat apunten que cada cop se'ls restringeix més la pràctica del ciclisme pel parc


Temes relacionats

Noves obligacions per circular amb bicicleta per Collserola (18/gen/19)


  • Comparteix:

No poder circular en bicicleta per corriols, rieres i camps a través és una de les prohibicions de la nova ordenança de circulació de bicicletes al parc natural de Collserola que més lamenten els ciclistes. Els usuaris es mostren insatifests amb aquesta mesura, que ha entrat en vigor aquest cap de setmana, i apunten que cada cop se'ls restringeix més la pràctica d'aquest esport.

Els usuaris amb qui ha pogut parlar Cugat.cat creuen que és una norma 'injusta' perquè passar pels corriols 'no fa mal a ningú'. Els ciclistes diuen que 'la massificació' del parc va des del Forat d'en Bocàs fins a Sant Medir. 'Hi ha molts llocs per on no passa ningú i hi podríem circular tranquil·lament', ha afirmat un ciclista. Per aquest tram, argumenten, s'hi troben 'cavalls, vianants i gossos deslligats'.

Hi ha qui ha afirma que 'algun ciclista va massa ràpid, però són molt pocs els casos'. Alguns usuaris proposen que les bicicletes puguin passar pels corriols i que s'habiliti un camí alternatiu, al costat d'aquest, pels vianants. 'Volen que gaudim de la natura però no ens deixen'; 'A partir d'ara no podré venir amb la bicicleta i la gossa alhora'; i 'L'ordenança limita moltíssim la nostra activitat' són algunes de les queixes dels ciclistes.




Ciclistes

L'ordenança és injusta per a les persones que practiquem un cert tipus de ciclisme. Jo mateix, amb el meu tipus de bici, no puc fer el que m'agrada. / Crec que és injusta perquè són unes mesures molt difícils de complir. Ens limita moltíssim. / Pel que fa els corriols, crec que el corriol principal el prodrien fer per a les bicicletes i un altre camí marcat per a la gent.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Desde hace muchos años la normativa del parque ya indicaba que los únicos caminos por los que se podía ir en bici eran las pistas de más de tres metros de ancho ( los caminos principales que están delimitados con cadenas para que no entren coches ) y no pueden circular por senderos, trialeras o caminos secundarios que no tengan esa anchura mínima de 3 metros. También indica que han de circular a una velocidad máxima de 20 y siempre dando prioridad a los peatones. Respecto a los perros la normativa dice que tendrán que ir atados cuando haya rebaños en las inmediaciones pastureando o cuando molesten a la fauna natural del parque. Disfruto del parque desde hace más de 30 años casi a diario y actualmente los ciclistas circulan por todos los caminos indiscriminadamente y si bien muchos lo hacen de forma civilizada también te encuentras algunos que parece que están haciendo una competición que les va la vida, sin respetar a peatones e incluso abasallándoles . Cada vez se producen más conflictos con este tipo de usuarios y los caminantes por lo que no es de extrañar que se acabe exigiendo que se cumpla la normativa del parque. Los ciclistas por caminos de más de 3 metros de ancho y la prioridad a los peatones aunque será difícil que lo respeten.

Joaquín Colorado González. Enviat el 21/gen/19


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.