El foc de Sant Antoni es desfà de 'tots els maldecaps' amb la Festa dels Foguerons


Temes relacionats

La previsió de pluja obliga a anul·lar la rua dels Tres Tombs (19/gen/19)


  • Comparteix:

Sant Antoni Abat, el patró dels animals de càrrega, ha portat aquest dissabte a Sant Cugat la festa dels foguerons. Les entitats de cultura popular han sortit al carrer per acompanyar el sant en una cercavila que ha començat a Octavià i ha posat punt final amb l'encesa dels foguerons i el traspàs de bandera a la plaça de Barcelona. A causa de la previsió de pluja, la rua dels Tres Tombs no se celebrarà aquest diumenge.

Pujat en una carrossa, Sant Antoni ha foragitat els Diables que en un esclat de llum han il·luminat el camí fins la plaça de Barcelona. Els Bastoners de Sant Cugat han fet el traspàs de la bandera als Gausacs, a qui enguany s'ha atorgat aquesta distinció amb motiu del 20è aniversari de la colla. La presidenta dels Castellers de Sant Cugat, Gemma Aristoy, ha agraït el 'reconeixement' que ha fet la comissió de Sant Antoni a la colla.

La Festa dels Foguerons, instaurada a la vila l'any passat, 'va néixer per donar més relleu a la festa de Sant Antoni, així com per implicar les entitats de cultura popular de la ciutat', ha explicat la secretària de la comissió de Sant Antoni Abat, Rosa Díaz.

Sant Antoni, interpretat per l'actor Pep Miramunt, ha demanat al públic que la gent 'llenci al foc' tots els 'maldecaps' perquè, segons la dita, 'el foc de Sant Antoni ho purifica tot'. La festa ha seguit amb un sopar popular, un taller de ball de bot a càrrec de l'Ateneu i el concert del grup Es Gall de Pastera.

La rua dels Tres Tombs, anul·lada
La rua dels Tres Tombs no se celebrarà aquest diumenge a causa de la previsió de pluja. Segons ha confirmat la comissió de festes de Sant Antoni Abat a Cugat.cat, estan pendents de poder reubicar l'aplec un altre dia. Tampoc no se celebrarà la benedicció dels animals a l'Església del Monestir ni l'esmorzar de pagès al parc de Ramon Barnils.




Jordi Bell

Moltíssima gent s'hi ha implicat i això ens ha sorprès. Ens pensàvem que seria una festa que en tres o quantre anys estaria consolidada però estem contents perquè des del primer any ha sigut un èxit.

Carmela Fortuny

L'any passat ja va ser un èxit però enguany el projecte es consolida. Vull felicitar la comissió de Sant Antoni per fer possible la festa i a les entitats de cultura de popular perquè també són protagonistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.