Telefònica assumirà els soterraments de línia pendents a les Planes

L'Ajuntament ha arribat a un acord perquè no els hagi de pagar el veïnat


Temes relacionats

El cablejat aeri a les Planes, cada cop més a prop de desaparèixer ( 2/nov/18)

Endesa retira una línia elèctrica de més de dos quilòmetres del Parc Natural de Collserola (26/oct/18)

Les Planes disposarà de transport públic a demanda (28/set/18)


  • Comparteix:

La sessió s'ha celebrat al Casal de Les Planes / Foto: Cugat.cat

La sessió s'ha celebrat al Casal de Les Planes / Foto: Cugat.cat

El veïnat de les Planes no haurà de pagar els soterraments de línia pendents de Telefònica. Així s'ha anunciat al consell de barri del districte aquest dilluns, en què s'ha explicat que l'Ajuntament ha arribat a un acord perquè sigui l'empresa qui assumeixi el cost de soterrar les canalitzacions que quedaven pendents cap a cadascun dels habitatges. Concretament, es tracta del cablatge que hi ha als carrers de Calvari, a la part superior del carrer de Miralluny i al carrer de Vicenta Moreno -antic Doctor Modrego-. Els soterraments es faran, previsiblement, aquest semestre.

Al consell de barri s'ha explicat que el soterrament de la línia de telefonia ja es va fer fa anys en el marc del Pla de Barris, però que va quedar pendent la canalització soterrada de la xarxa cap a cadascun dels habitatges. Un cost que en un inici havia d'assumir el veïnat, però que finalment anirà a càrrec de l'empresa. Una qüestió que ha estat molt celebrada pels veïns presents a la sessió.

En declaracions a Cugat.cat, el president del consell de bari, Joan Puigdomènech, també ha celebrat l'acord i ha explicat que es tracta d'un 'gest' de Telefònica davant les dificultats d'alguns veïns per assumir el cost del soterrament de les escomeses.

Pel que fa a més qüestions relacionades amb aspectes de cablatge, també s'ha donat a conèixer que Endesa ha començat aquest dilluns una actuació de millora de la línia de mitja tensió que creua Collserola. Concretament, de la línia que passa pel Camí de Can Flo. Una actuació que ha de servir per eliminar el cablatge aeri i les torres que que hi ha enmig de l'entorn natural. Per això, el trànsit a la zona ha quedat afectat.

Servei de transport a demanda al març
Una altra de les qüestions tractades ha estat la posada en marxa al districte d'un projecte pilot de servei de transport a demanda semblant al que ja funciona a Can Barata. Aquest servei finalment entrarà en funcionament al març -i no al novembre com s'havia dit a l'anterior consell de barri- i connectarà els residents dels barris planencs de Can Borrull i Can Cortés amb l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del districte.

El servei es farà amb un autobús amb capacitat per a 16 persones i es podrà sol·licitar a través de l'aplicació mòbil 'SHOTL' i al telèfon 672.040.375. L'horari serà de dilluns a divendres, de set del matí a nou de la nit, i la freqüència de pas de mitja hora. Pel que fa a les parades, en tindrà 12. A Can Borrull n'hi haurà quatre -seran les mateixes que ja tenia el servei d'autobús actual-, a Can Cortés set, i a l'estació de FGC una altra.

Projectes de lliure disposició acordats

A la sessió, també s'han donat a conèixer els projectes de lliure disposició acordats pel veïnat. Concretament, els 100.000 euros es destinaran a cinc projectes, tres dins de la partida d'inversió i dos dins la partida ordinària.
Els d'inversió -per odre de priorització del veïnat- són l'adequació del parc infantil de la plaça Maria Antònia (40.000 euros), la rehabilitació del casal del pi de Can Borrull (40.000 euros) i la finalització del Parc del Rabassalet (12.000 euros). Pel que fa als projectes de despesa ordinària, s'ha acordat destinar 4.000 euros al control de la colònia de gats que hi ha al districte i 4.000 euros més a comprar mobiliari per a la Sala Polivalent que s'ha construït a l'Espai Pere Grau.


Joan Puigdomènech

Telefònica ha vist les dificultats que hi havia per assumir el cost de les escomeses. És un gest interessant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.