Acord per soterrar la línia elèctrica d'alta tensió entre Sant Cugat i Rubí


  • Comparteix:

Imatge d'una torre elèctrica a l'autopista / Foto: Google Maps

Imatge d'una torre elèctrica a l'autopista / Foto: Google Maps

La línia elèctrica entre Sant Cugat i Rubí quedarà finalment soterrada. Endesa i els ajuntaments de les dues poblacions han arribat a un acord per executar aquesta obra, que té un cost de 2,2 milions d'euros que assumiran les tres parts. El soterrament de la línia permetrà eliminar a més la torre elèctrica del carrer de Guadalajara, a Mira-sol, una reivindicació del veïns.

Aquesta torre és la única que es va mantenir després del soterrament el 2014 d'aquesta mateixa línia entre la plaça de Can Cadena fins a l'avinguda Baixador en aquest punt. Llavors, es van soterrar tres quilòmetres de línia elèctrica entre Valldoreix i Mira-sol. El tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha assegurat que a la reunió les tres parts es van comprometre a 'concretar' el projecte 'en setmanes'. Tot i així, des de l'Ajuntament van considerar 'insuficient' la primera proposta d'aportació econòmica d'Endesa.

Ara, s'elimanarà de forma aèria la línia d'alta tensió que creua l'autopista (AP-7/B-30) entre el carrer de Guadalajara a Sant Cugat i l'avinguda Pep Ventura de Rubí. A més de la quantitat econòmica que assumirà cada part, encara està pendent establir el calendari dels treballs que, segons ha avançat el consistori, està previst que els liciti Endesa. Amb aquest soterrament, Sant Cugat ja no tindrà cap línia d'alta tensió àeria que travessi el municipi.


Joan Puigdomènech

Endesa, dels costos del projecte, ens va presentar una primera proposta de contribució que ens va semblar insuficient. Sí que vam acordar que concretaríem el cost amb una comissió tècnica d'aquest projecte que tirarà endavant sí o sí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.